- Berichten
- 240
De laatste weken veel bereidingen op herhaling gemaakt en niet echt de moeite waard om te posten. Maar het werd dus tijd om eens nieuws te proberen. De keuze viel op een mooi stuk lam van de halal slager om de hoek. Ik was daar nog nooit geweest en het moest er maar eens van komen. Bereiding volgens smokey goodness recipe.
Eerst de pickled pumpkin want die moet een nachtje pekelen. Men neme:
Volgens recept moet men snijden in blokjes van 2mm. Ik heb iets het iets grover aangehouden:
De volgende keer (want die komt er) hou ik toch de 2mm aan voor een fijner mondgevoel. Het waren toch nog beste blokken. Samen met water, azijn, suiker en zout alles in een bak gedaan voor een nachtje overnachten in de koelkast:
Ook de lam in de kruiden gezet zodat de pompen niet alleen was die nacht. De marinade bestaat uit olie, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder, komijn en PeZo. Het was een mooi stuk van 2.2kg, iets minder dan het recept aangaf maar zou evengoed voldoende moeten zijn voor 4 volwassenen:
De next day. Eigenlijk zat al het harde werk er al op
. Kwestie van de Q aansteken, naar 130 graden brengen en 4-5 uur van de geur genieten. Gerookt op een mix van appel en kersenchunks. Op naar 78 graden kern:
Uurtje later:
Weer een uurtje later. Dat ging dus veel sneller dan de beloofde 4-5 uur; na 2 uur zat ie al op 72 graden.
Nog wat stoofpeertjes en aardappeltoefjes erbij en de hoofdrolspeler bleef in z’n rol. Rook heerlijk en zag er idem uit:
Het vlees was heerlijk mals, viel zo van het bot af en was mooi op smaak. Goede rookrand ook:
Kortom:
- Op. Helemaal op. Helaas geen foto van het bot
- Unaniem besloten dat het voor herhaling vatbaar is
meer dan geschikt voor bv kerst
- de pompoen bracht een fijne verfrissing, doch een wat grof mondgevoel. Ook omdat het verder rauw is de volgende keer toch wat fijner snijden. Kan ook prima bij andere stukken vlees die veel smaak van zichzelf hebben.
- stoofpeertjes gaan er ook weer heel goed bij, een fijne zoete tegenhanger
Bon appetit!
Eerst de pickled pumpkin want die moet een nachtje pekelen. Men neme:

Volgens recept moet men snijden in blokjes van 2mm. Ik heb iets het iets grover aangehouden:

De volgende keer (want die komt er) hou ik toch de 2mm aan voor een fijner mondgevoel. Het waren toch nog beste blokken. Samen met water, azijn, suiker en zout alles in een bak gedaan voor een nachtje overnachten in de koelkast:

Ook de lam in de kruiden gezet zodat de pompen niet alleen was die nacht. De marinade bestaat uit olie, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder, komijn en PeZo. Het was een mooi stuk van 2.2kg, iets minder dan het recept aangaf maar zou evengoed voldoende moeten zijn voor 4 volwassenen:


De next day. Eigenlijk zat al het harde werk er al op


Uurtje later:

Weer een uurtje later. Dat ging dus veel sneller dan de beloofde 4-5 uur; na 2 uur zat ie al op 72 graden.

Nog wat stoofpeertjes en aardappeltoefjes erbij en de hoofdrolspeler bleef in z’n rol. Rook heerlijk en zag er idem uit:

Het vlees was heerlijk mals, viel zo van het bot af en was mooi op smaak. Goede rookrand ook:

Kortom:
- Op. Helemaal op. Helaas geen foto van het bot

- Unaniem besloten dat het voor herhaling vatbaar is

- de pompoen bracht een fijne verfrissing, doch een wat grof mondgevoel. Ook omdat het verder rauw is de volgende keer toch wat fijner snijden. Kan ook prima bij andere stukken vlees die veel smaak van zichzelf hebben.
- stoofpeertjes gaan er ook weer heel goed bij, een fijne zoete tegenhanger
Bon appetit!