- Berichten
- 41
Als onderdeel van een twee gangenmenu als voorgerecht lekker warmgerookte zalm gemaakt. In verleden al vaker hele zijdes op de WSM gedaan, nu voor het eerst op de kamado. Vergeten een hele zijde te bestellen, de visboer stond ook niet in de buurt en op de zaak alleen nog e.e.a. in de vriezer. Dus gewoon een keer wat mootjes bij de Jumbo gehaald. Lekker in een rubje gezet van wat viskruiden, peper, lichte basterdsuiker en wat thijm. Kleine twee uurtjes laten marineren. Voor bij de sla lekker wat tomaatjes in een aluminium bak gedaan met wat verse knoflook, sjalotjes, thijm, peper, zeezout en olijfolie. Kamado aangestoken voor de zalm en de Weber voor de tomaatjes en de garnituren voor bij het hoofdgerecht. Voor het roken twee blokjes eik gebruikt.
Resultaat: botermalse zalmmootjes. Verhit tot circa 58 a 60 graden. Tijdje op die temperatuur kunnen houden zodat ie niet doorslag. Lekker met wat rucola, paar subtiele kloddertjes goeie mayo (fan), gepofte tomaatjes met knoflook en sjalot. Heerlijk vonden wij.
Overigens: met die hele zijdes leg ik het direct op rooster. Gaat altijd goed en de eiwitjes die verloren gaan lopen dan weg naar de lekbak. Nu bleven ze op het plaatje aan de mootjes kleven. Was zeer eenvoudig te verwijderen met een mesje of vork.
Resultaat: botermalse zalmmootjes. Verhit tot circa 58 a 60 graden. Tijdje op die temperatuur kunnen houden zodat ie niet doorslag. Lekker met wat rucola, paar subtiele kloddertjes goeie mayo (fan), gepofte tomaatjes met knoflook en sjalot. Heerlijk vonden wij.
Overigens: met die hele zijdes leg ik het direct op rooster. Gaat altijd goed en de eiwitjes die verloren gaan lopen dan weg naar de lekbak. Nu bleven ze op het plaatje aan de mootjes kleven. Was zeer eenvoudig te verwijderen met een mesje of vork.