- Berichten
- 54
Voor 2e kerstdag een warm gerookte zalm gemaakt en daarvan tartaar gemaakt. Voor 1 binnen het stel ook een runder (biefstuk) tartaar met truffelmayo gemaakt.
Eergisteren de zalm (ca 1.2kg) droog gepekeld met 1/4 suiker en 3/4 zout met daarbij wat dille en peper. Ca 1,5 uur in de koelkast laten pekelen (vergeten foto’s te maken). Daarna drooggespoeld en 1,5 dag in koelkast gelaten. Vanmorgen de bbq aan en op ca 70-80 graden rustig naar een kern van 55 graden gebracht met flink wat beuk en eiken rookhout. Al met al zo’n 4 uur bezig geweest
Savonds de tartaar gemaakt met wat bieslook, avocado en citroensap. Eerlijk is eerlijk. De zalm zonder bewerking was lekkerder dan de tartaar zelf, welke overigens ook erg lekker was hoor. Maar puur die pluk zalm vers van de vel is echt werelds
Rundertartaar was ook een mega succes, gewoon biefstuk met truffelmayo en beetje kruiden… heerlijk.
Savonds de restant van de zalm vacuum gepakt met mijn net gekregen vacumeer machientje
leuk apparaatje en handig!
Al met al een lekker voorgerecht gemaakt. De warm gerookte zalm ga ik zeker snel weer maken.
Eergisteren de zalm (ca 1.2kg) droog gepekeld met 1/4 suiker en 3/4 zout met daarbij wat dille en peper. Ca 1,5 uur in de koelkast laten pekelen (vergeten foto’s te maken). Daarna drooggespoeld en 1,5 dag in koelkast gelaten. Vanmorgen de bbq aan en op ca 70-80 graden rustig naar een kern van 55 graden gebracht met flink wat beuk en eiken rookhout. Al met al zo’n 4 uur bezig geweest

Savonds de tartaar gemaakt met wat bieslook, avocado en citroensap. Eerlijk is eerlijk. De zalm zonder bewerking was lekkerder dan de tartaar zelf, welke overigens ook erg lekker was hoor. Maar puur die pluk zalm vers van de vel is echt werelds

Rundertartaar was ook een mega succes, gewoon biefstuk met truffelmayo en beetje kruiden… heerlijk.
Savonds de restant van de zalm vacuum gepakt met mijn net gekregen vacumeer machientje

Al met al een lekker voorgerecht gemaakt. De warm gerookte zalm ga ik zeker snel weer maken.