
Voor de pekel:
225 gr grof zeezout
50 gr gele of bruine basterd suiker
1 pakje dille vanuit koelvak supermarkt
citroenschilletjes van hele citroen
1 el gekneusde peper korrels
Voor de mosterd-dille saus:
2 el mosterd
2 el suiker
2el witte wijn azijn
100 ml olijfolie
100 ml zure room
1 bos fijngehakte dille
gemalen witte peper
evt. zout naar smaak
Bereiden saus: doe alles in de keukenmachine en klaar is Derek

meng het zout ( zelf heb ik himalayazout ), basterd suiker ( zelf een mengels van bruin en geel gedaan ), wat fijngesneden dille, wat fijngesneden citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels ( zelf poeder gebruikt omdat ik het verkeerde zakje in de winkel had gekocht ) en smeer daar de zalm mee in. En leg het voor 40 minuten in de ijskast.

Spoel de zalm goed af onder koud stromend water en dep hem droog. Leg de vis vervolgens weer terug in de ijskast voor een uurtje of twee.
En dan kan de zalm op de smoker voor ongeveer 45 minuten ( hickoryhout gebruikt ). Zelf heb ik het 45 minuten gedaan omdat ik niet van een rauwe binnenkant hou. En de temp heb ik laag gehouden op 75 graden.

Done


uiteraard eerste even proeven zonder saus

En daarna met saus

HALLELUJAH ! Deze saus is een toppertje !
Zelf ben ik niet van zalm maar dit vond ik geweldig, en ga ik zeker nog is maken. En dat voor een vleeseter ;D