BasBQ
Beef en Steak

Warm gerookte zalm met mosterd dille saus

Derek

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
129
IMG_8524.jpg


Voor de pekel:
225 gr grof zeezout
50 gr gele of bruine basterd suiker
1 pakje dille vanuit koelvak supermarkt
citroenschilletjes van hele citroen
1 el gekneusde peper korrels


Voor de mosterd-dille saus:
2 el mosterd
2 el suiker
2el witte wijn azijn
100 ml olijfolie
100 ml zure room
1 bos fijngehakte dille
gemalen witte peper
evt. zout naar smaak

Bereiden saus: doe alles in de keukenmachine en klaar is Derek  ;)

meng het zout ( zelf heb ik himalayazout ), basterd suiker ( zelf een mengels van bruin en geel gedaan ), wat fijngesneden dille, wat fijngesneden citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels ( zelf poeder gebruikt omdat ik het verkeerde zakje in de winkel had gekocht ) en smeer daar de zalm mee in. En leg het voor 40 minuten in de ijskast.
IMG_8476.jpg


Spoel de zalm goed af onder koud stromend water en dep hem droog. Leg de vis vervolgens weer terug in de ijskast voor een uurtje of twee.

En dan kan de zalm op de smoker voor ongeveer 45 minuten ( hickoryhout gebruikt ). Zelf heb ik het 45 minuten gedaan omdat ik niet van een rauwe binnenkant hou. En de temp heb ik laag gehouden op 75 graden.
IMG_8518.jpg


Done  :)
IMG_8519.jpg


uiteraard eerste even proeven zonder saus
IMG_8523.jpg


En daarna met saus
IMG_8524.jpg


HALLELUJAH ! Deze saus is een toppertje !
Zelf ben ik niet van zalm maar dit vond ik geweldig, en ga ik zeker nog is maken. En dat voor een vleeseter  ;D
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
prachtige foto's weer, ben zelf niet van de vis. maar hier kan ik van genieten
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.215
Mooi recept Derek! Welke temperaturen heb je aangehouden?
 

Derek

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
129
O, helemaal vergeten de temp in te vullen, dat had ik op 75 graden Noskos
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.215
Heb jet veranderd in je recept, dan staat alles netjes bij elkaar ;)
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.410
Dit ziet er heerlijk uit.
Ga hem ook eens een keer maken.
 

joeroen

Tondelzoeker
Berichten
14
Afgelopen weekend bereidt.  Ik ben meer een vleesman maar dit recept blijft ZEKER terugkomen.
Echt voortreffelijk, zalm boterzacht en dan die smaak.....
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.374
Heerlijk........... zalm ;)
Heb je hem al eens op een plankje gegrild?
Is ie ook lekker.
 

kalerolf

Sprokkelaar
Berichten
45
Ziet er lekker uit.. ga ik zeker eens maken.
Enkel de zure Room.. daar moet ik nog wat op bedenken gezien er hier 1 een allergie heeft wat betreft dit soort producten.

Iemand idee wat als vervanger zou kunnen dienen ?

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 

Spekkie

Stoker
 
Berichten
462
kalerolf zei:
Ziet er lekker uit.. ga ik zeker eens maken.
Enkel de zure Room.. daar moet ik nog wat op bedenken gezien er hier 1 een allergie heeft wat betreft dit soort producten.

Iemand idee wat als vervanger zou kunnen dienen ?

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Ik zou denk ik voor een dikke soya-yoghurt gaan. Hier bij de Jumbo hebben ze iig verschillende, ook een soort kwark wat wel geschikt zou zijn

Verstuurd vanaf mijn Wileyfox Swift met Tapatalk

 

kalerolf

Sprokkelaar
Berichten
45
Soya yoghurt.  Is ook een beetje zoetig dus zou aanvulling kunnen zijn ipv dikke room.  Thanks voor de suggestie.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

 
Bovenaan Onderaan