Vandaag de nieuwe locarno getest met een lekkere zalm. Gisteren 4 uurtjes in de luxe pekel van rookoven-online, afgespoeld en nachtje laten drogen in de koelkast.
Dan het ware moment: met hout mot gevulde rookoven aan de spiraal. Ff fine tunen, want moest echt op.minimale stand.. Anders veel te heet. Uiteindelijk op 95 graden kunnen krijgen.
Resultaat is beter dan op mijn kamado met een rookchunk:
En lekker met Hollandse asperges, eitje en boter sausje;
Conclusie: blij met de aanschaf van de rookkast en roken gaat echt veel beter dan op een kamado. Combinatie is top!
PS. Denk wel dat ik een rookrekje mis bij de locarno.. Had eentje uit de doos en dus niet compleet. Benieuwd of rookoven-online een beetje Service biedt en nog eentje nastuurt..
Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Dan het ware moment: met hout mot gevulde rookoven aan de spiraal. Ff fine tunen, want moest echt op.minimale stand.. Anders veel te heet. Uiteindelijk op 95 graden kunnen krijgen.
Resultaat is beter dan op mijn kamado met een rookchunk:


En lekker met Hollandse asperges, eitje en boter sausje;

Conclusie: blij met de aanschaf van de rookkast en roken gaat echt veel beter dan op een kamado. Combinatie is top!
PS. Denk wel dat ik een rookrekje mis bij de locarno.. Had eentje uit de doos en dus niet compleet. Benieuwd of rookoven-online een beetje Service biedt en nog eentje nastuurt..
Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk