- Berichten
- 768
Nou vandaag voor het eerst eens een poging gewaagd om vis te roken. Ik heb 3 makreeltjes gehaald, wilde eigenlijk rode poon, maar die was helaas uitverkocht. Dus toch maar makreel gekocht. Een pekel gemaakt van 50g zout per liter, totaal 2,5 ltr gemaakt. Visjes een beetje getrimd en hup in de ziplockzak. Een nachtje in de koelkast en vanmorgen vroeg al gespoeld en te drogen gelegd. Na een uurtje of 5 de WSM aangestoken en de visjes erop gelegd. Wilde ze eerst laten hangen soort constructie gemaakt van wat spiezen maar dat werd niks. Binnenkort maar eens kijken voor zo'n mooi rekje.
Helaas ging de temp al snel richting de 100?C, nog wat kooltjes weggehaald maar rond de 60 wat ik graag wilde lukte niet echt. Misschien volgende keer eens op de OTP proberen. Al met al hebben ze er toch nog bijna 1,5uur opgelegen. Lekker ingepakt in wat bakpapier en zojuist een stukje geproefd en het resultaat mag er zeker zijn. Lekker mals visje met een lekkere rooksmaak. Punten waar ik nog aan moet werken is vooral gaan leren hoe ik nog lower kan op de WSM.




Helaas ging de temp al snel richting de 100?C, nog wat kooltjes weggehaald maar rond de 60 wat ik graag wilde lukte niet echt. Misschien volgende keer eens op de OTP proberen. Al met al hebben ze er toch nog bijna 1,5uur opgelegen. Lekker ingepakt in wat bakpapier en zojuist een stukje geproefd en het resultaat mag er zeker zijn. Lekker mals visje met een lekkere rooksmaak. Punten waar ik nog aan moet werken is vooral gaan leren hoe ik nog lower kan op de WSM.



