BasBQ
Beef en Steak

Warm gerookte kipfilet

 
 

Eefje

Kooltjesharker
Berichten
110
Gister op verzoek van mijn wederhelft een poging gedaan kipfilet te roken zodat zij dit op brood kan eten. Het spul van de supermarkt vind ze niet lekker en na een maagoperatie moet ze mager vlees op brood. Recept gevonden op www.bbq-nl.com en zaterdags van de markt 1 1/2  kg kipfilet meegebracht om klaar te maken op m'n wsm.

ad7a921ce321a3f4c822aad5375d53b2.jpg


Recept niet helemaal goed gelezen vooraf, had de pekel dag eerder al moeten maken..... Dan maar  beetje vals spelen.

395ca94dd9d8504460ea0583125e06ea.jpg


Dit herkend iedereen wel geloof ik?

c660f8c937c417628fb8423304634343.jpg


Kipfilet na uur in de pekel en daarna uurtje gedroogd, klaar voor de BBQ.

8a85f95773ee9b43aec5b1a4f361b2b9.jpg


Past mooi op een rooster, scheelt weer poetsen. Helaas aardappels op, dus FF gauw iets verzonnen om m'n dome temp voeler door te steken.

2a8b52a5fbd5513f9a007793883f7580.jpg


Halverwege de filets x omgedraaid, zat veel kleurverschil aan/op de filets, zag dat m'n kolen aan 1 kant niet lekker aan waren, beetje rond gepookt en toen beter.

fccdac11bc6e721e56d828e2b91e28c3.jpg


Eindresultaat na ongeveer 2 uur en op 75 graden. Gekke was dat de probe in de dikste filet keurig 76 aan gaf, controlle op meerdere dunnere filets gaf aan 72 /73. Dus enkele nog FF terug erop, wel graag gare kip!

060007a825074f9e9247dc2e2a91915d.jpg


Uiteindelijk alles gaar, FF gerust en toen gesneden: erg lekker. Recept was erg makkelijk maar dat is ook wel eens fijn! Ga zeker herhalen, eerste geluiden uit de vriendenkring op FB duiden al op meerdere bestellingen... Bedankt voor het lezen.
 
mooie file en verslag.

heb die recept ook is gedaan en vind de pekeltijd te kort.
zie  de file liever helemaal doorpekeld,,smaakt beter en langer houdbaar.

t te zout ga ik tegen met extra zoet in de brine
 
Mooi verslag, ziet er goed uit!
 
AV zei:
mooie file en verslag.

heb die recept ook is gedaan en vind de pekeltijd te kort.
zie  de file liever helemaal doorpekeld,,smaakt beter en langer houdbaar.

t te zout ga ik tegen met extra zoet in de brine
Ik vind ze zo erg lekker, nu net na het fitnessen nog 2 koud opgeknabbeld, heerlijk! Volgende x zal ik er een paar langer laten badderen om het verschil te proeven. Hoeveel langer er in zonder dat ze brem zout worden, wil ook niet te veel zoet extra toevoegen want m'n vrouw eet niet voor niks magere kipfilet  ;)
 
Lekker hoor
 
Lekker hoor, ben ook benieuwd naar de volgende ronde met een langer badje
 
Ziet er goed uit...  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan