Vorige week een mooi stuk procureur gekocht. Na voor het eerst pulled pork gemaakt te hebben, was
er nog een flink stuk over. Ik wilde al graag gerookte kolb?sz maken, en ik dacht nu de warm gerookte
variant te maken (l?ngolt) omdat het nog te warm is in mijn kelder voor het drogen.
Het was nog niet zo makkelijk om een recept te vinden voor de warm gerookte variant, dus het is een beetje
improviseren geworden. De ingredi?nten werde het volgende: 800 gram procureur, 200 gram ruggen vet; 12
gram zoete paprikapoeder, 3 gram pittige paprikapoeder, 3 gram witte peper, 3 gram zwarte peper, 6 gram piment, 3
gram gemalen komijn, 20 gram colorozozout, ongeveer een meter varkensdarm.
De rauwe worst na een dag rusten in de koelkast:
er nog een flink stuk over. Ik wilde al graag gerookte kolb?sz maken, en ik dacht nu de warm gerookte
variant te maken (l?ngolt) omdat het nog te warm is in mijn kelder voor het drogen.
Het was nog niet zo makkelijk om een recept te vinden voor de warm gerookte variant, dus het is een beetje
improviseren geworden. De ingredi?nten werde het volgende: 800 gram procureur, 200 gram ruggen vet; 12
gram zoete paprikapoeder, 3 gram pittige paprikapoeder, 3 gram witte peper, 3 gram zwarte peper, 6 gram piment, 3
gram gemalen komijn, 20 gram colorozozout, ongeveer een meter varkensdarm.
De rauwe worst na een dag rusten in de koelkast:
