BasBQ
Beef en Steak

Wanneer wordt vlees buiten de koelkast kritisch?

 

Smokerb

Stoker
Berichten
295
Ik heb vanochtend een picanha van een kilo uit de vriezer in een bakje water gelegd voor vanavond. In de koelkast is mijn ervaring dat je dat niet meer red op de dag zelf dus in een bak met water gegooid. Planning was om met een uur of 2 weer thuis te zijn om m in de koelkast te mikken. Werd alleen 4 uur in plaats van 2 uur.

Water temperatuur toen ik m er uit haalde was 14 graden en de kern temperatuur van het vlees 10.

Wanneer is zoiets kritisch?

Ik ga er even vanuit dat het voor nu nog binnen acceptabele tijd was aangezien het water niet ververst is en daardoor de temperatuur door het bevroren vlees sowieso een hele tijd laag is geweest, klopt dat?
 
Luc basie zei:
Ik heb vanochtend een picanha van een kilo uit de vriezer in een bakje water gelegd voor vanavond. In de koelkast is mijn ervaring dat je dat niet meer red op de dag zelf dus in een bak met water gegooid. Planning was om met een uur of 2 weer thuis te zijn om m in de koelkast te mikken. Werd alleen 4 uur in plaats van 2 uur.

Water temperatuur toen ik m er uit haalde was 14 graden en de kern temperatuur van het vlees 10.

Wanneer is zoiets kritisch?

Ik ga er even vanuit dat het voor nu nog binnen acceptabele tijd was aangezien het water niet ververst is en daardoor de temperatuur door het bevroren vlees sowieso een hele tijd laag is geweest, klopt dat?

Zolang het vlees onder de 10 graden blijft, zou ik me niet zo druk maken.

Echter als de kern van het vlees vanmorgen al 10 graden was, hoefde je hem niet te ontdooien lijkt me ;)
 
b.asv zei:
Luc basie zei:
Ik heb vanochtend een picanha van een kilo uit de vriezer in een bakje water gelegd voor vanavond. In de koelkast is mijn ervaring dat je dat niet meer red op de dag zelf dus in een bak met water gegooid. Planning was om met een uur of 2 weer thuis te zijn om m in de koelkast te mikken. Werd alleen 4 uur in plaats van 2 uur.

Water temperatuur toen ik m er uit haalde was 14 graden en de kern temperatuur van het vlees 10.

Wanneer is zoiets kritisch?

Ik ga er even vanuit dat het voor nu nog binnen acceptabele tijd was aangezien het water niet ververst is en daardoor de temperatuur door het bevroren vlees sowieso een hele tijd laag is geweest, klopt dat?

Zolang het vlees onder de 10 graden blijft, zou ik me niet zo druk maken.

Echter als de kern van het vlees vanmorgen al 10 graden was, hoefde je hem niet te ontdooien lijkt me ;)

De 10 graden was uiteraard na het ontdooien in de bak met water :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan