Ik heb vanochtend een picanha van een kilo uit de vriezer in een bakje water gelegd voor vanavond. In de koelkast is mijn ervaring dat je dat niet meer red op de dag zelf dus in een bak met water gegooid. Planning was om met een uur of 2 weer thuis te zijn om m in de koelkast te mikken. Werd alleen 4 uur in plaats van 2 uur.
Water temperatuur toen ik m er uit haalde was 14 graden en de kern temperatuur van het vlees 10.
Wanneer is zoiets kritisch?
Ik ga er even vanuit dat het voor nu nog binnen acceptabele tijd was aangezien het water niet ververst is en daardoor de temperatuur door het bevroren vlees sowieso een hele tijd laag is geweest, klopt dat?
Water temperatuur toen ik m er uit haalde was 14 graden en de kern temperatuur van het vlees 10.
Wanneer is zoiets kritisch?
Ik ga er even vanuit dat het voor nu nog binnen acceptabele tijd was aangezien het water niet ververst is en daardoor de temperatuur door het bevroren vlees sowieso een hele tijd laag is geweest, klopt dat?