BasBQ
Beef en Steak

Wanneer Hele Kip (2-2.5 KG) uit vriezer halen voor BCC ???

A

aws1971

Gast
ik heb in de vriezer(-18) een hele kip van zo een 2-2.5 KG die ik zaterdag voor een BCC wil gebruiken,
nu vraag ik me af wanneer ik hem eruit moet halen.
hij moet natuurlijk nog in de Rub etc.
wat is jullie ervaring en ideeen erover ?
 
Vanavond uit de vriezer en in de koelkast laten ontdooien lijkt me?
 
Die zou ik er ook nu uithalen en in de koelkast leggen.
 
thnx ga ik doen,
en dan morgen middag/avond in de rub en weer in de folie pakken en terug in de koelkast neem ik aan zodat ik hem zaterdag in de BBQ kan doen.
 
Ik doe hem een paar uur van te voren rubben en zonder folie in de koelkast. Kan het vel uitdrogen, geeft beter velletje ;)
 
en inderdaad,
vandaag was hij mooi ontdooid.
heb effe voor 12 uur de kip uit de koelkast gehaald en in de rub gedaan,
in eerste instantie gaat hij een paar uur in de folie terug in de koelkast zodat het lekker kan intrekken.
denk dat ik hem 1-2 uur van te voren er uit haal en dan de folie er af en nog eens in de koelkast zodat hij zoals je voorstelde lekker kan uitdrogen het velletje.

heb nu ook foto's gemaakt die ik dan kan plaatsen.

wat gebruiken jullie voor het sharen van de foto's want dropbox zuigt hiervoor veels te traag.
 
Tegenwoordig zet ik foto's vaak via tapatalk online, gaat in ??n moeite door vanuit de app.
Anders ??n van de fotosites, handleiding staat in huishoudelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan