BasBQ
Beef en Steak

Walchers gildespek

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Deze kerst hebben we het wat rustig aangedaan met koken. Daarom maar besloten om daarnaast wat walcher’s gildespek klaar te maken.

Het recept op de site van NOSKOS.

Had nog een stuk spek van mijn Kune en van mijn Berkshire liggen. Beide redelijk vet spek. Kleine week gepekeld daarna op 165 graden op de bbq met wat kersenhout. Na 1 uur was het eerste stuk al gaar en 15 min later ook het 2e stuk.

Warm vond ik het tegenvallen, de marinade te overheersend. Kwam er in de loop van de avond ook achter dat ik een buikgriepje had. Niet van de spek, maar het beïnvloedde wel mijn smaak.
Daarna in de koelkast gelegd en 2 dagen later aangesneden en in 1 woord geweldig. Nu komt het vettere spek echt tot zijn recht. Het smelt lekker op je tong. Koud is het een mooi alternatief voor Zeeuws spek
7535559B-2568-4B28-9380-C692F8BD2EE8.jpeg

DCAF07F1-B9EE-4203-B534-56846C0A1B9F.jpeg
32A0DD30-DAE0-44B5-A7C2-73E9224701F0.jpeg
02A374E6-5BC2-4658-81B0-7D84F670C190.jpeg
EF1F205D-C77D-44E4-94DA-A290BAE44736.jpeg
02E56E04-0E56-49BA-89D3-4EF49348DF11.jpeg
 
Ziet er lekker uit! Mooi stuk spek geworden.
 
Lekker hoor 😋
 
Er is weinig mis met een lekker stuk spek. Ziet er zeer smakelijk uit!
 
Lekker spekkie ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan