- Berichten
- 865
Had deze al sinds het bacon weekend op de to do-lijst staan en mag hem nu eindelijk afvinken.
Heb het recept van Noskos gevolgd op http://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html.
later zag ik dat er ook een recept van Mike hier te vinden was http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie-49/walchers-gilden-spek/
Er zit echter wel een verschil in zout in, 4 vs 8 gram colorozo, nu ik hem geproefd heb neig ik na de 4 gram, want hij is vrij zout geworden.
Dit kan echter ook liggen aan de rest van de ingredi?nten.
De marinade:
- 6.5 eetlepels ketjap (Ketjap manis van conimex -zoet-)
- 2,5 eetlepels water
- 1.5 theelepel Worcestersaus
- 40 gram ( kruidenmix kip pikant Verstegen)
- 10 gram nitrietzout (colorozo)
en natuurlijk 1300 gram buikspek (zwoerd verwijderd in 4 stukken)
Marinade gemixt:
Lekker in de ziplock en 3 dagen in de koelkast (elke dag 2x omdraaien en even masseren):
Op de BBQ (indirect op ~140?C) met een handje appel snippers:
Na ongeveer een uurtje:
Even laten rusten en kon het niet laten om alvast aan te snijden:
Hij is zoals hierboven gezegd erg zout, maar gelukkig houd ik hier wel van.
Daar buiten is hij erg mals en sappig, en ik hoor hier alleen maar hmmm hmmm... dus het zit wel goed.
Snel twee stukken vacu?m trekken, anders is ie overmorgen al op denk ik.
bedankt voor het kijken.
Heb het recept van Noskos gevolgd op http://www.bbq-nl.com/2014/04/walchers-gilden-spek.html.
later zag ik dat er ook een recept van Mike hier te vinden was http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie-49/walchers-gilden-spek/
Er zit echter wel een verschil in zout in, 4 vs 8 gram colorozo, nu ik hem geproefd heb neig ik na de 4 gram, want hij is vrij zout geworden.
Dit kan echter ook liggen aan de rest van de ingredi?nten.
De marinade:
- 6.5 eetlepels ketjap (Ketjap manis van conimex -zoet-)
- 2,5 eetlepels water
- 1.5 theelepel Worcestersaus
- 40 gram ( kruidenmix kip pikant Verstegen)
- 10 gram nitrietzout (colorozo)
en natuurlijk 1300 gram buikspek (zwoerd verwijderd in 4 stukken)
Marinade gemixt:

Lekker in de ziplock en 3 dagen in de koelkast (elke dag 2x omdraaien en even masseren):

Op de BBQ (indirect op ~140?C) met een handje appel snippers:

Na ongeveer een uurtje:

Even laten rusten en kon het niet laten om alvast aan te snijden:

Hij is zoals hierboven gezegd erg zout, maar gelukkig houd ik hier wel van.
Daar buiten is hij erg mals en sappig, en ik hoor hier alleen maar hmmm hmmm... dus het zit wel goed.
Snel twee stukken vacu?m trekken, anders is ie overmorgen al op denk ik.
bedankt voor het kijken.