BasBQ
Beef en Steak

walchelijk lekker Walchers spek

 
 

miep

Pitmaster
Berichten
805
Hoi allen,

Maar even een paar fotootjes, recept van Mike gedaan voor Walchers gilde spek
Eerst 3 dagen in de marinade
20130927_121147_zpsf9b6fff7.jpg


En toen na ruim een uurtje

20130927_144136_zpsf3814aff.jpg


Had ook even een leer momentje, het valt me altijd op als je de wsm aan het opwarmen bent hij al behoorlijk staat te roken en als het vlees erop gaat wordt het al minder. Nu dacht ik slim te zijn om het rook hout toe te voegen gelijk met het spek. Nou dat was bij mij geen succes, want nu staat hij te roken terwijl wat er nu op ligt niet zo nodig rook nodig had.
De smaak is goed, maar aan de zoute kant
Al met al was het een leuke sessie :)

 
Ah joh, toch lekker, beetje rook? ;)

Ik zou er in ieder geval geen nee tegen zeggen!
 
Ziet er heerlijk uit. Op naar de 110 kg ...... B-)
 
Mooi spekkie
 
Ja, hij ziet er echt uit om in te happen.  :)

Maar hoe lang heeft hij/ zij er nu uiteindelijk op gelegen ?

Mac
 
Uurtje denk ik?  Tot de kerntemoeratuur goed was.
Lekker porties maken en in de vriezer :)
Heeft er iemand ook ervaring met dat rookhout? Volgende keer kolen aan rookhout erop, je leert goed uit eigen ervaring
 
Terug
Bovenaan Onderaan