- Berichten
- 12.056
Ik had bij Beef & Steaks short ribs van het wagyu rund besteld. Daar had ik een aantal mooie low & slow recepten voor liggen maar toen ik me in ging lezen bleken er dus twee soorten cuts van dit stuk te zijn. De gewone en een smalle. De gewone is prima geschikt voor langzaam garen en is ongeveer twee keer zo breed als de smalle. De smalle, die in het Engels de Flanken Cut wordt genoemd, is dus te dun om langzaam te garen en meer geschikt voor grillen.
Deze cut wordt heel veel in Korea gebruikt en zij maken er hun Kalbi / Galbi mee, een traditioneel Koreaans barbecue gerecht.
Ik bleek dus de flanken cut te hebben, dus het low en slow heb ik maar meteen vergeten. Ja, wat moet je dan. Grillen dus. En het is wagyu dus echt veel hoef je daar niet aan te doen qua kruiden. Super dooraderd vlees, met hier en daar een stukje vet. Als je graag mager vlees wilt dan moet je dit dus niet kopen.
Het vlees heb ik op een loeihete barbecue gegrild, zo'n 4 minuten per kant totdat de buitenkant krokant was. Daarna even rusten en dan genieten! Het was erg lekker!! De vetadertjes waren weggesmolten, de grotere stukken lekker krokant en het vlees fantastisch van smaak.
Deze cut wordt heel veel in Korea gebruikt en zij maken er hun Kalbi / Galbi mee, een traditioneel Koreaans barbecue gerecht.
Ik bleek dus de flanken cut te hebben, dus het low en slow heb ik maar meteen vergeten. Ja, wat moet je dan. Grillen dus. En het is wagyu dus echt veel hoef je daar niet aan te doen qua kruiden. Super dooraderd vlees, met hier en daar een stukje vet. Als je graag mager vlees wilt dan moet je dit dus niet kopen.
Het vlees heb ik op een loeihete barbecue gegrild, zo'n 4 minuten per kant totdat de buitenkant krokant was. Daarna even rusten en dan genieten! Het was erg lekker!! De vetadertjes waren weggesmolten, de grotere stukken lekker krokant en het vlees fantastisch van smaak.




