- Berichten
- 6.243
Omdat m’n dochter vandaag zou komen bij de vorige bestelling bij Beef & Steak 2 Wagyu chuck eye steaks mee laten komen.
Maar hoe te bereiden
Er voor gekozen om beide eerst wat rook opmeten laten nemen bij 200 graden, wel effe voorzien van een ietwat Himalaya zout
Bij 40 graden eraf en de onderste schuif open om warmte te krijgen en het rooster goed warm te laten worden. Platesetter en lekbak verwijderd natuurlijk
Vervolgens 1 van de steaks aan beide zijde van een ruit voorzien
En direct het bord op en frietjes erbij. Was niet zo dik dat het hoefde te rusten
Tijd voor nummer 2.
Stenen op het grillrooster, en het gewone rooster plaatsen om de pan warm te stoken
Toen de pan warm was de steak effe aan beide zijde bakken
En weer direct het bord op
Beide uitvoeringen hebben gesmaakt maar de 2e bereiding is met toch beter bevallen.
Zijn natuurlijk 2 verschillende stukken en de 2e was meer gemarmerd.
De volgende keer ga ik bereiding 2 doen maar dan de steak niet eerst rook op laten nemen maar vanuit de koelkast van wat zout voorzien en direct de pan in
Maar hoe te bereiden

Er voor gekozen om beide eerst wat rook opmeten laten nemen bij 200 graden, wel effe voorzien van een ietwat Himalaya zout
Bij 40 graden eraf en de onderste schuif open om warmte te krijgen en het rooster goed warm te laten worden. Platesetter en lekbak verwijderd natuurlijk

Vervolgens 1 van de steaks aan beide zijde van een ruit voorzien
En direct het bord op en frietjes erbij. Was niet zo dik dat het hoefde te rusten
Tijd voor nummer 2.
Stenen op het grillrooster, en het gewone rooster plaatsen om de pan warm te stoken
Toen de pan warm was de steak effe aan beide zijde bakken
En weer direct het bord op
Beide uitvoeringen hebben gesmaakt maar de 2e bereiding is met toch beter bevallen.
Zijn natuurlijk 2 verschillende stukken en de 2e was meer gemarmerd.
De volgende keer ga ik bereiding 2 doen maar dan de steak niet eerst rook op laten nemen maar vanuit de koelkast van wat zout voorzien en direct de pan in
Laatst bewerkt: