Waaslander
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Me maar even geregistreerd want kom hier de laatste tijd geregeld als ik op zoek ben naar BBQ gerateerde zaken .
De BBQ word hier eigenlijk minimum om de 4 weken aangestoken het jaar rond (werk 3/4 weekends) .
BBQ is een gewoon goedkoop model zoals deze
https://www.intratuin.be/intratuin-...-san-antonio-ii-zwart-70-x-58-x-106-8-cm.html De aslade is schuifbaar en bij mij
zit er ook een schouw in waarvan je de lucht afvoer/afvoer ook kunt regelen .
Een keramische BBQ staat nog op het verlanglijstje al was het maar bij erg koud weer gemakkelijker op temperatuur te komen en houden .
Op nieuwjaardag een varkensschouder op de BBQ gedaan (7kg ) Viel eigenlijk wel mee en de gasten vonden het erg lekker . Maar zelf vond ik toch wat minpunten .
- Was de bedoeling aan het spit te doen ,een spit op voorhand gekocht en gemonteerd in BBQ . Maar stuk vlees was te groot of BBQ te klein dus deze maar gebakken op rooster . Door de stress dat deze niet snel genoeg zou klaar in het begin te veel gestookt en daarna eigenlijk ook vrij hoog gebleven in temperatuur . Dus eigenlijk een 2 uur over .
De nostalgie is
- Beenham aan het spit en nu na meer dan 10 af en toe er na te zoeken en het op een onverwacht moment gevonden . Vroeger waren hier enkele personen die op kermissen en zo stonden met beenham aan het spit (op hout BBQ)
- Mijn eerste BBQ herinneringen zijn eigenlijk bij de jeugdbeweging woudlopers keuken . Put graven en daar vuur in stoken en daarna rooster er op en vlees grillen, dus beginnen met hout te stoken .
Een Oklahoma is dus eigenlijk wat goed bij mij zou passen vermoed ik . Alleen de standaard die ik steeds vind zijn geschikt voor als brandstof houtskool (kleiner modellen). Erg beperkte dikte van het metaal . En zou eigenlijk optie opstoken met hout open willen
houden.
Daardoor zou het een zelfbouw worden waarschijnlijk . Stookkamer overschot metalen traanplaat staal 5/7 mm. En kookgedeelte inox biervat 60 liter . Maar eerst het nog even bestuderen .
Hoop dat jullie nu toch al een beeld hebben van mij Mvg Geert
De BBQ word hier eigenlijk minimum om de 4 weken aangestoken het jaar rond (werk 3/4 weekends) .
BBQ is een gewoon goedkoop model zoals deze
https://www.intratuin.be/intratuin-...-san-antonio-ii-zwart-70-x-58-x-106-8-cm.html De aslade is schuifbaar en bij mij
zit er ook een schouw in waarvan je de lucht afvoer/afvoer ook kunt regelen .
Een keramische BBQ staat nog op het verlanglijstje al was het maar bij erg koud weer gemakkelijker op temperatuur te komen en houden .
Op nieuwjaardag een varkensschouder op de BBQ gedaan (7kg ) Viel eigenlijk wel mee en de gasten vonden het erg lekker . Maar zelf vond ik toch wat minpunten .
- Was de bedoeling aan het spit te doen ,een spit op voorhand gekocht en gemonteerd in BBQ . Maar stuk vlees was te groot of BBQ te klein dus deze maar gebakken op rooster . Door de stress dat deze niet snel genoeg zou klaar in het begin te veel gestookt en daarna eigenlijk ook vrij hoog gebleven in temperatuur . Dus eigenlijk een 2 uur over .
De nostalgie is
- Beenham aan het spit en nu na meer dan 10 af en toe er na te zoeken en het op een onverwacht moment gevonden . Vroeger waren hier enkele personen die op kermissen en zo stonden met beenham aan het spit (op hout BBQ)
- Mijn eerste BBQ herinneringen zijn eigenlijk bij de jeugdbeweging woudlopers keuken . Put graven en daar vuur in stoken en daarna rooster er op en vlees grillen, dus beginnen met hout te stoken .
Een Oklahoma is dus eigenlijk wat goed bij mij zou passen vermoed ik . Alleen de standaard die ik steeds vind zijn geschikt voor als brandstof houtskool (kleiner modellen). Erg beperkte dikte van het metaal . En zou eigenlijk optie opstoken met hout open willen
houden.
Daardoor zou het een zelfbouw worden waarschijnlijk . Stookkamer overschot metalen traanplaat staal 5/7 mm. En kookgedeelte inox biervat 60 liter . Maar eerst het nog even bestuderen .
Hoop dat jullie nu toch al een beeld hebben van mij Mvg Geert