BasBQ
Beef en Steak

Waar thermometer plaatsen BCC

gadgeteer

Vuurmaker
Berichten
57
Wellicht een beetje vreemde vraag van een BBQ liefhebber..

Dit weekend ga ik mijn kiphouder testen voor een bierkippetje op de Q. Ik kan alleen niet echt vinden waar ik mijn thermometer in de kip prik en welke temp ik daarmee het beste kan aanhouden.
Ik heb verschillende projecten gedaan maar dit wordt mijn eerste bierkip.

Iemand hier tips voor?
 
Persoonlijk die ik er nooit een thermometer in. Ik kijk als het ongeveer tijd is of ie gaar is.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Als het sap dat uit de kip loopt helder is en de temperatuur in de borst 76?C en in de dijen 82?C is dan is de kip gaar.
 
Mike v R zei:
Als het sap dat uit de kip loopt helder is en de temperatuur in de borst 76?C en in de dijen 82?C is dan is de kip gaar.

Helaas heb ik alleen maar de Ikea meter en niet zo'n meter om even snel een meting te doen.
Ik zal het sap wat eruit loopt in de gaten houden. Het wordt de eerste keer, vandaar dat ik wat voorzichtig ben ;)
Heb zo'n houder een tijdje geleden bij de Lidl op de kop getikt, wordt tijd dat ik een poging ga wagen.
 
Precies de manier van Mike bedoel ik.gaat echt goed probeer maar


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan