Hoi allemaal,
Heb wat vragen over een winterbbq met vrienden. Gaat over ongeveer 10 man/vrouw.
Vooralsnog bestaat het menu uit: spareribs volgens het recept van Jord/Noskos, Pulled pork van procureur volgens recept van Noskos en sticky chicken legs volgens eigen recept (combi van honing, soja en Chili saus).
Daarnaast (eigengemaakte) coleslaw, stokbrood en gekruide potato wedges. En na huisgemaakte cheesecake.
Nu heb ik over de drie vleesgerechten de volgende vragen:
Vraag 1: is het handig om de Pulled pork een dag van te voren maken? Gaat om een procureur van 1,5 kg. En dan volgende dag opwarmen op de q in een ovenschaal? Geeft mij wel rust aangezien dit de eerste keer PP is en ik geen zin heb om iedereen te laten wachten.
Vraag 2: eigenlijk geen vraag, spareribs gewoon op de dag zelf toch? Aangezien er meerdere gerechten en wat side dishes zijn: is een halve streng per persoon genoeg? Ze zijn redelijk dik bevleesd.
Vraag 3: De chicken legs wil ik op een aparte bbq maken vanwege de temperatuur, maar zit met een rare kronkel in m'n hoofd: eerst sous-vide garen en dan direct grillen op de bbq. Scheelt aandacht verdelen en geen nog niet helemaal gare kip op het bord. Maar op welke temperatuur dan sous-vide?
Super bedankt voor jullie hulp en tips!
sent by tapatalk
Heb wat vragen over een winterbbq met vrienden. Gaat over ongeveer 10 man/vrouw.
Vooralsnog bestaat het menu uit: spareribs volgens het recept van Jord/Noskos, Pulled pork van procureur volgens recept van Noskos en sticky chicken legs volgens eigen recept (combi van honing, soja en Chili saus).
Daarnaast (eigengemaakte) coleslaw, stokbrood en gekruide potato wedges. En na huisgemaakte cheesecake.
Nu heb ik over de drie vleesgerechten de volgende vragen:
Vraag 1: is het handig om de Pulled pork een dag van te voren maken? Gaat om een procureur van 1,5 kg. En dan volgende dag opwarmen op de q in een ovenschaal? Geeft mij wel rust aangezien dit de eerste keer PP is en ik geen zin heb om iedereen te laten wachten.
Vraag 2: eigenlijk geen vraag, spareribs gewoon op de dag zelf toch? Aangezien er meerdere gerechten en wat side dishes zijn: is een halve streng per persoon genoeg? Ze zijn redelijk dik bevleesd.
Vraag 3: De chicken legs wil ik op een aparte bbq maken vanwege de temperatuur, maar zit met een rare kronkel in m'n hoofd: eerst sous-vide garen en dan direct grillen op de bbq. Scheelt aandacht verdelen en geen nog niet helemaal gare kip op het bord. Maar op welke temperatuur dan sous-vide?
Super bedankt voor jullie hulp en tips!
sent by tapatalk