- Berichten
- 948
Ik had gisteren soort van gehaktballen/hamburgers gemaakt ( niet gebeurd ik weet het
) erg lekker maar bij het mengen schoot me ineens iets raars te binnen en dat wilde ik jullie maar eens voorleggen.
Bij gehaktballen wordt vaak gebruik gemaakt van melk, ei en paneermeel maar bij worst niet.
Daar is de toevoeging meestal water of soms wijn oid. Melk ben ik eeigenlijk alleen maar bij een of twee recepten tegengekokmen.
Wel las ik dat toevoegen van melkpoeder er voor kan zorgen dat de worst wat sappiger wordt, zou je dan ook gewoon melk kunnen toevoegen ipv water en wat zal het verschil zijn? Of waarom bij gehakt juist wel maar bij worst dan weer niet?
Ik ben zowiezo van plan om het eens te proberen maar was op voorhand eens benieuwd of iemand hier wat meer licht op kan schijnen.

Bij gehaktballen wordt vaak gebruik gemaakt van melk, ei en paneermeel maar bij worst niet.
Daar is de toevoeging meestal water of soms wijn oid. Melk ben ik eeigenlijk alleen maar bij een of twee recepten tegengekokmen.
Wel las ik dat toevoegen van melkpoeder er voor kan zorgen dat de worst wat sappiger wordt, zou je dan ook gewoon melk kunnen toevoegen ipv water en wat zal het verschil zijn? Of waarom bij gehakt juist wel maar bij worst dan weer niet?
Ik ben zowiezo van plan om het eens te proberen maar was op voorhand eens benieuwd of iemand hier wat meer licht op kan schijnen.