Vandaag toevallig een" brisket" op de kop kunnen tikken. Het is eigenlijk alleen de flat met een andersoortig aanhangsel aan vlees.
Nadat ik het stuk van 2.8 kilo verder had getrimd bleef er een redelijk mager stuk over. De vetkap was helaas al verwijderd door de slager in kwestie.
Nu komt het... Aangezien de magere flat aan een kant dunner uitloopt en ook de vetkap mist ben ik bang voor snel uitdrogen. Nu is mijn idee om, laten we het "aanhangsel" noemen ipv te gebruiken in een stoofschotel als surrogaat vetkap te gebruiken.
Wat is jullie idee hierover? Naast het idee als surrogaat vetkap denk ik ook dat de flat uniformer van vorm wordt hierdoor. Nadeel kan zijn dat de bark tussen de twee lagen natuurlijk niet ontwikkeld.
Tips zijn welkom. Hieronder wat foto's van de stukken vlees.
Hieronder de tweede stukken op elkaar zoals ik bedoel
Dank alvast!
Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk
Nadat ik het stuk van 2.8 kilo verder had getrimd bleef er een redelijk mager stuk over. De vetkap was helaas al verwijderd door de slager in kwestie.
Nu komt het... Aangezien de magere flat aan een kant dunner uitloopt en ook de vetkap mist ben ik bang voor snel uitdrogen. Nu is mijn idee om, laten we het "aanhangsel" noemen ipv te gebruiken in een stoofschotel als surrogaat vetkap te gebruiken.
Wat is jullie idee hierover? Naast het idee als surrogaat vetkap denk ik ook dat de flat uniformer van vorm wordt hierdoor. Nadeel kan zijn dat de bark tussen de twee lagen natuurlijk niet ontwikkeld.
Tips zijn welkom. Hieronder wat foto's van de stukken vlees.




Hieronder de tweede stukken op elkaar zoals ik bedoel

Dank alvast!
Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk