BasBQ
Beef en Steak

Vraagje over rook chunks.

Wat is de rede dat je het rookhout weegt?
A: omdat ik nogal een vreemde ben;)
B: omdat ik rookhout beschouw als kruiden/ specerijen/zout. En die doseer je ook met eetlepels, theelepels, Gram etc.

Niet al het hout heeft dezelfde dichtheid maar het ene blokje zal niet zoveel uitmaken van het andere blokje bij eenzelfde soort hout.
En ik zorg ervoor dat het hout meteen gaat roken en alles opgerookt is na de sessie, het rookproces duurt bij mij gemiddeld tussen 20 en 30 min.
Dan heb ik het niet over koudroken.
 
Met die 30 minuten zit je denk ik best goed. Wil je langer rook hebben dan leg je een tweede of derde blokje wat verder van de gloeiende kern zodat die later volgt. Zo heb je wat langer rook zonder dat het meteen allemaal tegelijk komt en meer is. Da's ook fijner voor de buren!
 
Zoals sommige misschien gezien hebben, had ik gisteren iberico ribs. Hier 2 blokjes appel aan toegevoegd. Eentje midden in het vuur en die andere iets veder er vanaf. Het resultaat was dat ik mooi ongeveer een uur aan rook had perfect voor de ribs vond ik zelf
 
Terug
Bovenaan Onderaan