- Berichten
- 262
Ik ben al langer aan het azen op een vacuummachientje, en gezien er vandaag op ibood staan denk ik dat ik maar eens aan de verleiding toe ga geven. Het lijkt mij vooral handig omdat mijn vriendin bijna geen vlees eet, en veel vlees toch vaak in te grote porties voor 1 persoon te krijgen is. Dagelijks naar de slager voor ??n stukje vlees vind ik ook niet zo praktisch. Als ik een vacuummachientje heb kan ik bijvoorbeeld een hele picanha kopen en die in 1-persoons porties invriezen, zodat ik altijd een lekker stukje vlees achter de hand heb.
Nu wil ik dat graag met meerdere dingen gaan doen, met name ook wat je zelf maakt, zoals hamburgers of de beroemde DanBras sateh. Hierover gaat mijn vraag. Wat doet de vriezer met marinade? Moet ik mijn vlees 24-48 uur marineren, uit de marinade halen en invriezen? Of kan ik net zo goed de sateh'tjes maken, met marinade en al vacumeren en invriezen? Ik weet niet of het er dan niet over-gemarineerd uit zal komen...
Nu wil ik dat graag met meerdere dingen gaan doen, met name ook wat je zelf maakt, zoals hamburgers of de beroemde DanBras sateh. Hierover gaat mijn vraag. Wat doet de vriezer met marinade? Moet ik mijn vlees 24-48 uur marineren, uit de marinade halen en invriezen? Of kan ik net zo goed de sateh'tjes maken, met marinade en al vacumeren en invriezen? Ik weet niet of het er dan niet over-gemarineerd uit zal komen...