Ik ben aan een zeer mooi stuk vetspek geraakt van een mangalica varken. Nu zit ik er aan te denken om lardo te maken.
Iemand die een goed recept heeft ? Mijn vraag gaat meer over het zout.
Dien ik colorozozout te gebruiken want tenslotte gaat dit toch voor een paar maanden minimum de koelkast in. Als ik geen colorozout moet gebruiken kent iemand de reden ? Ik zou mijn vet in drie delen splitsen. 1 deel 6 maanden in de frigo, andere deel 1 jaar en het laaste deel 1,5 jaar in de frigo. Daarmee mijn vraag over het colorozout.
Mag ik het vet nadat het in zout is geplaatst vacumeren of is dit beter in een plastiek box.
Alvast bedankt voor de antwoorden
Iemand die een goed recept heeft ? Mijn vraag gaat meer over het zout.
Dien ik colorozozout te gebruiken want tenslotte gaat dit toch voor een paar maanden minimum de koelkast in. Als ik geen colorozout moet gebruiken kent iemand de reden ? Ik zou mijn vet in drie delen splitsen. 1 deel 6 maanden in de frigo, andere deel 1 jaar en het laaste deel 1,5 jaar in de frigo. Daarmee mijn vraag over het colorozout.
Mag ik het vet nadat het in zout is geplaatst vacumeren of is dit beter in een plastiek box.
Alvast bedankt voor de antwoorden