BasBQ
Beef en Steak

Vraagje bacon / walchers gilden spek

 
 

Beertje53

Kooltjesharker
Berichten
103
Ik heb een vraagje met betrekking tot het pekelen van standaard bacon en het walchers gilden spek: Bij het standaard bacon recept staat dat het 7 dagen moet pekelen en bij het walchers gilden spek staat dat het 3 dagen moet pekelen.
Is het zo dat bij het walchers als het langer pekelt de smaak van de marinade te overheersend wordt?
Ik wou namelijk beide stukken gelijktijdig roken.
 
Walchers gilden spek is gelijk een eindproduct die gaat tot een kern van 72graden met een dome temp van +/_ 160graden, en hoeft daarom ook niet zo lang in de koeling.
Bacon is een half product, deze gaat tot een kern van 65graden en die bereidje met een dome temp van +/_ 100 graden.
Bacon word later nog eens verhit.
 
Walchers spek vier dagen later in de pekel, en op de dag van roken eerst de bacon en daarna het gildespek.
 
Terug
Bovenaan Onderaan