- Berichten
- 24
Op het net vind ik een aantal recepten over hoe je zalm koud moet roken en ze lijken aardig op elkaar. En dan heb ik het over de droge pekel methode (zeezout, basterdsuiker)
Maar er zit wat verschil in de tijd van het pekelen en drogen. Deze verschillen van 12 uur pekelen en 12 uur drogen tot 24 uur pekelen en 24 uur drogen. (heb ook 36 uur wel eens gezien)
Wat raden jullie aan? Momenteel ligt er een zalmzijde in de pekel. Moet ik deze morgen ochtend (12 uur pekelen) afspoelen en drogen of morgen avond (24 uur pekelen) pas.
Maar er zit wat verschil in de tijd van het pekelen en drogen. Deze verschillen van 12 uur pekelen en 12 uur drogen tot 24 uur pekelen en 24 uur drogen. (heb ook 36 uur wel eens gezien)
Wat raden jullie aan? Momenteel ligt er een zalmzijde in de pekel. Moet ik deze morgen ochtend (12 uur pekelen) afspoelen en drogen of morgen avond (24 uur pekelen) pas.