chbrand
Kooltjesharker
- Berichten
- 111
Hoi, mijn naam is Chris Brand en ik ben 30 jaar. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met BBQ'en, vrij laat misschien, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik ben grootgebracht met het idee dat vlees altijd verbrand op de BBQ en dat zulk zwartgeblakerd vlees ongezond voor je is.
Het was dus zonde van een goed stuk vlees en daarom zag je ook alleen maar saucijs, speklap & shaslick gebruikt worden.
Tjah....
Gelukkig ben ik aangestoken door mijn collega's die mij vertelden dat er zoveel meer mogelijk was en heb ik toentertijd een Weber Kettler van 57cm gekocht. Natuurlijk zo groot mogelijk, zodat je goed indirect kon garen zonder het vlees te verbranden ;-)
Hierop heb ik de afgelopen tijd diverse dingen bereid met (voor mij) bijzondere dingen zoals Picanha & Zalm op cederhouten plank.
Inmiddels zijn we een stapje verder, ik kreeg er steeds meer plezier in en ik vind het ook leuk om het hele jaar door te BBQ'en. Daarom ben ik eind vorig jaar op onderzoek uitgegaan naar een waardige opvolger van mijn Weber Kettle en heb ik uiteindelijk op Black Friday voor een hele scherpe prijs een Primo Oval XL gekocht.
Weer zo groot mogelijk en voor mij ideaal met zijn ovale vorm. Ik wilde namelijk ??n BBQ waarop ik alles kon doen, ook tegelijkertijd.
Direct inclusief de nodige accessoires en buitentafel, zodat ik voor de komende tijd gebakken zit :-D
Nu nog de laatste hand leggen aan mijn werkplekje onder de terrasoverkapping, maar ik heb er de afgelopen weken al flink wat BBQ-tijd opzitten. De afgelopen weken onder andere al Porchetta, Pulled pork, Moinkballs, zelfgemaakte Pizza's, Zalm, Ribeye en nog een aantal heerlijke dingen gemaakt.
Hartelijke groet en allemaal veel BBQ plezier gewenst!
Nu nog een aantal foto's:
Het was dus zonde van een goed stuk vlees en daarom zag je ook alleen maar saucijs, speklap & shaslick gebruikt worden.
Tjah....
Gelukkig ben ik aangestoken door mijn collega's die mij vertelden dat er zoveel meer mogelijk was en heb ik toentertijd een Weber Kettler van 57cm gekocht. Natuurlijk zo groot mogelijk, zodat je goed indirect kon garen zonder het vlees te verbranden ;-)
Hierop heb ik de afgelopen tijd diverse dingen bereid met (voor mij) bijzondere dingen zoals Picanha & Zalm op cederhouten plank.
Inmiddels zijn we een stapje verder, ik kreeg er steeds meer plezier in en ik vind het ook leuk om het hele jaar door te BBQ'en. Daarom ben ik eind vorig jaar op onderzoek uitgegaan naar een waardige opvolger van mijn Weber Kettle en heb ik uiteindelijk op Black Friday voor een hele scherpe prijs een Primo Oval XL gekocht.
Weer zo groot mogelijk en voor mij ideaal met zijn ovale vorm. Ik wilde namelijk ??n BBQ waarop ik alles kon doen, ook tegelijkertijd.
Direct inclusief de nodige accessoires en buitentafel, zodat ik voor de komende tijd gebakken zit :-D
Nu nog de laatste hand leggen aan mijn werkplekje onder de terrasoverkapping, maar ik heb er de afgelopen weken al flink wat BBQ-tijd opzitten. De afgelopen weken onder andere al Porchetta, Pulled pork, Moinkballs, zelfgemaakte Pizza's, Zalm, Ribeye en nog een aantal heerlijke dingen gemaakt.
Hartelijke groet en allemaal veel BBQ plezier gewenst!
Nu nog een aantal foto's:





