Cool Smoke
Tondelzoeker
- Berichten
- 17
Vandaag dan mijn eerste stappen in de Kamado wereld. Van tevoren al aardig wat ingelezen in de technieken. Ik ben gegaan voor een gegrilde sukade, de flat iron steak. Ik heb gemikt op ongeveer 220C direct vuur en totaal iets van 7 minuten.
Daarnaast heb ik een paar tomaatjes gehalveerd en deze gemarineerd met balsamico azijn, olijfolie, knoflook en zout&peper. De tomaatjes gingen 10 minuutjes mee met vel kant naar beneden. Hierbij spaghetti gemaakt met alleen olijfolie en knoflook.
De tomaatjes waren heerlijk voor op de spaghetti en de sukade was super mals. Hieronder nog enkele foto's. Leerpuntjes zijn: 1) Ik heb toch echt een gietijzeren rooster nodig om mooiere strepen te maken en 2) Ik wilde eigenlijk voor medium rare gaan, maar toen ik de thermometer (van boven) na 7 minuten prikte zag ik opeens 60C en haalde het er gelijk af. Gelukkig bleek het bij het aansnijden mooi rare te zijn. Dus voortaan bij het prikken, moet ik op zoek naar de diepte met de laagste temperatuur.
Daarnaast heb ik een paar tomaatjes gehalveerd en deze gemarineerd met balsamico azijn, olijfolie, knoflook en zout&peper. De tomaatjes gingen 10 minuutjes mee met vel kant naar beneden. Hierbij spaghetti gemaakt met alleen olijfolie en knoflook.
De tomaatjes waren heerlijk voor op de spaghetti en de sukade was super mals. Hieronder nog enkele foto's. Leerpuntjes zijn: 1) Ik heb toch echt een gietijzeren rooster nodig om mooiere strepen te maken en 2) Ik wilde eigenlijk voor medium rare gaan, maar toen ik de thermometer (van boven) na 7 minuten prikte zag ik opeens 60C en haalde het er gelijk af. Gelukkig bleek het bij het aansnijden mooi rare te zijn. Dus voortaan bij het prikken, moet ik op zoek naar de diepte met de laagste temperatuur.