Na de heerlijke zalm van Frits voorbij hebben zien komen,wil ik het ook proberen.
Ik heb 2 stukken zalm gehaald bij de Makro.
En die zet ik in een rub van zout en basterdsuiker.
Ik heb 120g zout,120g zeezout en 160g basterdsuiker gebruikt.
De zalm in stukken gesneden.
En beide stukken ingewreven met de rub.
tweede stuk er bovenop gelegen.
En ingepakt in folie,met een pak appelsap erop voor het gewicht.
De overgebleven stukken ga ik gebruiken voor zalm op een plankje.
Ze liggen nu voor 18 uur in de koeling.
Na 1 uur zag ik al aardig wat vocht.
Na 18uur heb ik de zalm schoongespoeld.
En liggen nu te drogen,in de koeling.
1 van de 2 ga ik bestrijken met whisky.
Vandaag is het rookdag.
De zalm heeft 24uur liggen drogen.
De smoker klaarmaken.
Rookmot van whisky oaks.
En roken maar.
Zalm erop.
Ik ga voor 8 uurtjes roken,een volle CSG
Hij rookt lekker.
En de zalm heeft +_ 8 uur gerookt.
Zalm verpakt,paar in de koeling en de rest in de vriezer.
Zo ik na 1,5 dag het eerste stuk zalm aan gesneden,en het was Heerlijk.
Smaak en rook precies goed.
2.5 dag later nog een stuk en die was hetzelfde van smaak,dus met 1,5 dag zijn ze goed eetbaar.
Met en zonder whisky zijn ze heerlijk.
Ik heb 2 stukken zalm gehaald bij de Makro.


En die zet ik in een rub van zout en basterdsuiker.


Ik heb 120g zout,120g zeezout en 160g basterdsuiker gebruikt.
De zalm in stukken gesneden.

En beide stukken ingewreven met de rub.

tweede stuk er bovenop gelegen.

En ingepakt in folie,met een pak appelsap erop voor het gewicht.

De overgebleven stukken ga ik gebruiken voor zalm op een plankje.
Ze liggen nu voor 18 uur in de koeling.
Na 1 uur zag ik al aardig wat vocht.

Na 18uur heb ik de zalm schoongespoeld.

En liggen nu te drogen,in de koeling.

1 van de 2 ga ik bestrijken met whisky.
Vandaag is het rookdag.
De zalm heeft 24uur liggen drogen.
De smoker klaarmaken.
Rookmot van whisky oaks.



En roken maar.


Zalm erop.



Ik ga voor 8 uurtjes roken,een volle CSG
Hij rookt lekker.

En de zalm heeft +_ 8 uur gerookt.




Zalm verpakt,paar in de koeling en de rest in de vriezer.

Zo ik na 1,5 dag het eerste stuk zalm aan gesneden,en het was Heerlijk.
Smaak en rook precies goed.
2.5 dag later nog een stuk en die was hetzelfde van smaak,dus met 1,5 dag zijn ze goed eetbaar.

Met en zonder whisky zijn ze heerlijk.


