BasBQ
Beef en Steak

Voor de eerste keer Kabanossi gemaakt

RobK

Sprokkelaar
Berichten
35
Voor het eerst Kabanossi gemaakt, zag wel een beetje op tegen het gepriegel met de schapensnaren maar als ze eenmaal op de vulpijp zitten valt de rest wel mee
c9IKYq7.jpg


6tywjhx.jpg


2mCzrXy.jpg


dsltMag.jpg
 
Heb eerst even gegoogled wat Kabanossi is :blush: :blush: Had er nog nooit van gehoord.

Lang leve google en wikipedia B-) https://nl.wikipedia.org/wiki/Cabanossi

Maar dat zier er heerlijk uit en dat lijkt me ook zeer smakelijk.
 
Die zien er goed uit!
 
mooi hoor
 
Die zijn lang, dun en vast heel lekker.
 
Yum. Mooi doorrookte ton ook :)

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Mooi hoor
 
Totaal 3 uur warm gerookt waarvaan ongeveer een half uur op 75?C en de rest van de tijd tussen de 50?C en 60?C.
Gewichtsverlies na het roken 16%, ik denk dat dit niet alleen vocht is aar ook vet
 
Dat ziet er erg smakelijk uit !
 
Prachtig resultaat, ziet er verrukkelijk uit
 
Nu precies een week na het maken is het gewichtsverlies al 32%, gaat dat altijd zo snel met schapensnaren?
Ze hangen in de kelder met een rv van 75-80% en een temp van 13,5?C.
Kan de verleiding niet weerstaan, smaakt prima, mag nog iets harder.

Gl3ku1G.jpg
 
Ziet er lekker uit
 
Zeker mooie worst!
 
Ja, dat is het aparte van Kabanossi, het is een droge worst maar niet gefermenteerd maar gegaard.
Kabanossi, origineel Pools recept

1 kg procureur
25 g colorozo
1.5 g zwarte peper
0.5 g gebroken karwij
0.5 g nootmuskaat
2 g dextrose

Maal het vlees met de 5 mm plaat
Meng het vlees met de andere ingredi?nten, niet tot een kleverige binding
Vul af in zachte schapendarmen 22 mm
Vorm ongeveer 50-70cm lange lussen
Drogen bij 2-8?C in een koelkast gedurende 12 uur of tot ze droog aanvoelen
Warm roken bij 45-70?C gedurende 2 uur, dan in een oven of smoker verwarmen tot 74?C,
ongeveer 30 minuten tot de kerntemperatuur 67?C is
Drogen bij 12-18?C en 75-80% RV tot het gewichtsverlies 40-45% is


Dit is het originele recept, heb het iets aangepast maar in grote lijnen is dit het.
 
Terug
Bovenaan Onderaan