BasBQ
Beef en Steak

Vleugels uit de pekel

 
 

avr

Pitmaster
Berichten
918
Vandaag kippenvleugels gepekeld, 3 dl water, half bouillon blokje en 15 gr zout en 2 uur in de pekel.
dbb92448d80a7519ae61a7c4e4d94c37.jpg

Kippenvleugels afgespoeld en in de kipkruiden gezet.
f9fb4867959d8315ebedbebb05e18d6f.jpg

Daarna voor min 4 uur in de koeling om te drogen.
621bb404a1534958ec00fa6e405ace61.jpg

8b8ed4fe376ff2a218397b0c8c5cfb41.jpg

Intussen Mn ei ingedeeld in 2 zone's ( eerste keer) en dit werkte erg goed bleek later!
dd8a823d7a081c9393328c2984607dc0.jpg

Eitje opgestookt naar 150 gr indirect en de vleugeltjes erop.
2ffd8d248c48dfecf490f781fbf22540.jpg

e0e9ca8166d7f2206e40506f7c52791e.jpg

Na ongeveer 35 min een bakje met Mn cola bbq saus erbij op om op te warmen.
c692342bd6fbe73d368fb6e146150ab2.jpg

Vleugeltjes even door de saus en nog even direct afgrillen!
99be24a83075799446ebd5a5a66df8ec.jpg

a05a464ce3666659c61bdf34d19fe1fe.jpg

a42034e2e51bc6e27ccd040e97cbac5f.jpg


Dit zijn de beste vleugeltjes die ik ooit geproefd heb, sappig en een heerlijke grill smaak , de kids zitten me al aan Mn kop te zeuren om ze weer te maken, maar dan veel meer!

Gr

Arnoud
 
Lekker hoor
 
Kwijl kwijl....
Ik moet nog eten hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

 
De pekel zorgt ervoor dat ie sappiger blijft, maar te lang in de pekel en hij is te zout!
Maar er zijn er hier op het forum die veel meer weten over het pekelen van vlees dan ik dus misschien kunnen zij er meer over vertellen!
 
lust ik zeker ook wel
 
Wat voor zout heb je gebruikt? Zeezout of normaal keukenzout?

Zie er lekker uit!
 
Normaal zout.
 
Damn ziet er goed uit B-) honger...
 
Mooi verslag zo met de foto's. Zal gesmaakt hebben. Zelf ben ik nogal huiverig met het gebruik van zout maar ik zal mij eens verdiepen in het pekelen.
Grz.
 
Mooie foto's Marco, zitten fijne inzendingen voor de wedstrijd bij!
Ik zeg mooi, snel en gemakkelijk... Succes!  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan