Hallo luitjes,
Tsja... het vaak genoemde laten rusten van vlees nadat het van de BBQ komt. Het staat in vrijwel elk recept en beschrijving over een bereiding. Vari?rend van enkele minuten tot een half uur of langer, afhankelijk van het stuk vlees.
De beschrijvingen van het 'waarom' lezen over het algemeen heel aannemelijk. Doorgaren, het weer goed verspreiden van het sap/vocht door het hele vlees na het bereiden etc. etc.
Ook ik heb dat natuurlijk talloze keren braaf gedaan. Maar heel eerlijk... en dat ligt vast aan mij... ik heb er nooit enig voordeel van kunnen ontdekken. W?l nadelen. Het vlees koelt uiteraard af, wat ik persoonlijk niet lekker vind. Een eventuele korst wordt vaak zacht(er), vind ik ook heel jammer. Deze kans is groter bij het (luchtig) inpakken van vlees. Maar... het zo vaak geroepen sappiger worden van het vlees ervaar ik eigenlijk nooit. :-S
Dit soort artikelen helpen dan ook niet: http://amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_resting_meat.html
I'm lost ha ha ha... ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Richard.
Tsja... het vaak genoemde laten rusten van vlees nadat het van de BBQ komt. Het staat in vrijwel elk recept en beschrijving over een bereiding. Vari?rend van enkele minuten tot een half uur of langer, afhankelijk van het stuk vlees.
De beschrijvingen van het 'waarom' lezen over het algemeen heel aannemelijk. Doorgaren, het weer goed verspreiden van het sap/vocht door het hele vlees na het bereiden etc. etc.
Ook ik heb dat natuurlijk talloze keren braaf gedaan. Maar heel eerlijk... en dat ligt vast aan mij... ik heb er nooit enig voordeel van kunnen ontdekken. W?l nadelen. Het vlees koelt uiteraard af, wat ik persoonlijk niet lekker vind. Een eventuele korst wordt vaak zacht(er), vind ik ook heel jammer. Deze kans is groter bij het (luchtig) inpakken van vlees. Maar... het zo vaak geroepen sappiger worden van het vlees ervaar ik eigenlijk nooit. :-S
Dit soort artikelen helpen dan ook niet: http://amazingribs.com/tips_and_technique/mythbusting_resting_meat.html
I'm lost ha ha ha... ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Richard.