BasBQ
Beef en Steak

Vive la France: Paris - Brest

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.031
Paris - Brest - Paris was een oude wielerwedstrijd. Ter ere van deze wedstrijd maakte Louis Durand, patissier in Parijs dit gebakje. Het rondje staat voor een wiel.

Het recept dat ik gevolgd hebt komt van Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella en staat op Foodtube.

Eerst maak je soezen beslag.

2E4BC50A-40DD-4F4C-865C-E51E3D295C0B.jpeg


79079A6E-7C7F-42FF-AE6B-B1EB1355517D.jpeg


Doe dit in een spuit zak en spuit hier drie ringen op een bakpapier. Bestrooi met gehakte amandelen en zet het indirect in een bbq van 210C.

91117BD0-A4A8-49B4-AFB2-E5B98E9D084F.jpeg


Half uur later, en niet stiekem kijken want dan zakt hij in.

18569DCE-F664-42FA-B02A-993B88E47C56.jpeg


Aflaten koelen en horizontaal door de helft snijden.

103C097F-BB89-4184-BECE-2521CBB06475.jpeg


Vullen met slagroom, op smaak gebracht met mokka essence. (Je ziet nog net een streepje praline)

216AB886-C87D-4674-8672-DA10D2319200.jpeg


Et voila

3DA48634-639B-4BC5-8D80-E89414A9322A.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 
Dat ziet er heerlijk uit Frits. Dat lust ik nu wel als dessert!
 
dat ziet er weer heerlijk uit Frits!

De lat ligt inderdaad hoog deze keer.
 
Jeetje Frits, dat ziet er fantastisch uit!
 
Allememaggies. Frits!
Wat zou ik dit graag proeven zeg. Serieus. Wat ziet dat er goed uit
 
Leuk, gebak van de bbq! En lekker denk ik….😎
 
En de Meesterbakker van deze week is... Chef Frits!
 
Dat is pas een slagroom soes 😍
 
Oef dat ziet er geweldig uit! :love::love:
 
En dat op een nuchtere maag.
Laat maar komen.
 
Ik geniet nu van een bakje koffie en een stukje van dit heerlijk parijs-brest dessert had niet misstaan! lekker hoor.
 
Wat een heerlijk dessert.
Zit hier haast kwijlend naar mijn scherm te staren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan