ook AV is vitamine nodig.
dus hier 1 van mn favorieten met groenvoer nl: de strammer boern (pizza) teef ,bereid boven/onder de hete kolen.
de basis ervan 25 jaar gelee zelf bedacht tijdens mn verblijf in mn sleurhut voor t werk over ver (meestal Duitsland) en ik vaak mn eigen prakkie maakte.
en meestal was donderdag kliekie s dag en van wat dan over was aan eten werd klein gesneden en in de koekepan met boter lekker gemaakt.
dat was eingelijk altijd brood dat aan dobbelsteen formaat gesneden werd ,plus ui/paprika/knobi en vlees / broodvleeswaar wat over was ook klein gesneden
dit allemaal half gas op t vuur lekker gemaakt(liefst indien voorradig op t end een paar eier erdoor geroerd) en dan op t bordje gekiept en met majo/curry lekker weggewerkt.
dit was eingelijk altijd t lekkerste eten van de hele week.
heb m later thuis regelmatig in de oven gemaakt en was ook een sucses.
wentelteefjes was altijd al een feest hiero en gedurende de tijd is de combi wentelteef / boern kliek een blijver hier.
alleen nooit een variant op de bbq/rookoven .
dus nu de 1 ste poging die ook nog gelukt is.
wat nodig
ud brood ,,(liefst Duits brood)
:ei.
:verder je eigen voorkeur aan groente en kruiden.
:en eigen improvicatie hoe te bereiden, in mijn geval zie de rest van verslag.
3 klutseieren in t bord en de plakken brood erin en absorberen maar.
verder belegt met ui/paprika/prei/bieslook/stengel ui / courcet/fijn gesneden procureur en bestrooit met kruiden.

t hele gebeuren op de zelf made rvs schep.

1 van mn rvs starters met houtskool op onderste rooster en de schep op t boven rooster om de broodteef te bruinen.

onder aanzicht.

daarna de schep uit mn oven op een stuk gipsplaat en allu folie gezet.
daarboven op hout rvs gaatjes plaat met de hete starter dr op om de bovenkant een kleurtje te geven.



op t end nog ffn de schep boven de kolen.

en de boern teef gelepeld op een ceder plankje.

binnen nog wat verse bieslook snippers dr op en walla aaaaanvallen.

na een paar minuten was t verleden tijd.
dus voor herhaling vatbaar.
grtn en eet smakelijk.
.
dus hier 1 van mn favorieten met groenvoer nl: de strammer boern (pizza) teef ,bereid boven/onder de hete kolen.
de basis ervan 25 jaar gelee zelf bedacht tijdens mn verblijf in mn sleurhut voor t werk over ver (meestal Duitsland) en ik vaak mn eigen prakkie maakte.
en meestal was donderdag kliekie s dag en van wat dan over was aan eten werd klein gesneden en in de koekepan met boter lekker gemaakt.
dat was eingelijk altijd brood dat aan dobbelsteen formaat gesneden werd ,plus ui/paprika/knobi en vlees / broodvleeswaar wat over was ook klein gesneden
dit allemaal half gas op t vuur lekker gemaakt(liefst indien voorradig op t end een paar eier erdoor geroerd) en dan op t bordje gekiept en met majo/curry lekker weggewerkt.
dit was eingelijk altijd t lekkerste eten van de hele week.
heb m later thuis regelmatig in de oven gemaakt en was ook een sucses.
wentelteefjes was altijd al een feest hiero en gedurende de tijd is de combi wentelteef / boern kliek een blijver hier.
alleen nooit een variant op de bbq/rookoven .
dus nu de 1 ste poging die ook nog gelukt is.
wat nodig

:ei.
:verder je eigen voorkeur aan groente en kruiden.
:en eigen improvicatie hoe te bereiden, in mijn geval zie de rest van verslag.
3 klutseieren in t bord en de plakken brood erin en absorberen maar.
verder belegt met ui/paprika/prei/bieslook/stengel ui / courcet/fijn gesneden procureur en bestrooit met kruiden.

t hele gebeuren op de zelf made rvs schep.

1 van mn rvs starters met houtskool op onderste rooster en de schep op t boven rooster om de broodteef te bruinen.

onder aanzicht.

daarna de schep uit mn oven op een stuk gipsplaat en allu folie gezet.
daarboven op hout rvs gaatjes plaat met de hete starter dr op om de bovenkant een kleurtje te geven.



op t end nog ffn de schep boven de kolen.

en de boern teef gelepeld op een ceder plankje.

binnen nog wat verse bieslook snippers dr op en walla aaaaanvallen.

na een paar minuten was t verleden tijd.
dus voor herhaling vatbaar.
grtn en eet smakelijk.
.