BasBQ
Beef en Steak

Visite

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Hoi bbq collega's

Gisteravond kregen we visite. Visite die nog niet verder gekomen was met bqq-en dan het befaamde hollandse grillen  :(
Ze kwamen voor de eerste keer eten bij ons. Dat is dus altijd leuk.

We zijn begonnen met een plankje met koud gerookte zalm op toast en zeeuws spek in blokjes. Uiteraard alles zelf van de bbq gemaakt.
Daarna een overheerlijke knoflooksoep, gewoon van het fornuis. Das nu eenmaal makkelijker.
Hoofdgerecht was een picanha met de chimmichurri van Mac, diverse salades (hier van het forum), frietjes met zelfgemaakte mayo en een restje bbq-apple beans.
Als afsluiter een rolo-banaan van de bbq. Omdat ie zo lekker makkelijk is  :)

Helaas niet al te veel foto's kunnen nemen maar toch geprobeerd alles vast te leggen. Anders niet gebeurd natuurlijk  B-)

De chimmichurri al een dag eerder gemaakt. Dan is het het lekkerst.
Gisteren ochtend de knoflooksoep en mayo gemaakt. Ook alvast de picanha getrimd

18 teentjes knoflook jonguh  B-)

ZKXvV5T.jpg


GmI2uLw.jpg


De mayo

O1Zb1kb.jpg


Picanha trimmen

TUnrLLh.jpg


Toen kwam de visite. Na de koffie een plankje met de zalm, zeeuws spek en voor de kids (want: lusten die alles???) ook nog toast met kruidenkaas
Er was al flink van het plankje gesnoept toen ik er aan dacht een foto te maken.....

9alxgH8.jpg


Nadat we hadden uitgelegd wat een picanha was, deze op de wsm gelegd.
Lekker laten roken bij een temp van 110-120 graden

eTlGIGz.jpg


Ondertussen begonnen we aan het soepje. Dat viel in zeer goede aarde

PJgd3J2.jpg


Na het soepje en een beetje gekeuvel was het tijd om de picanha af te fakkelen.
Uiteraard onder het toeziend en zeer geintresseerd oog van de visite  :D B-)

aRNAeFN.jpg


Vervolgens werd de tafel volgezet met allerlei lekkers

E4UECZ6.jpg


De picanha van dichtbij voordat men er op los ging

KSR9yWK.jpg


Lekker gevuld bordje met allemaal heerlijke gerechten. De chimmichurrie op de picanha deed het ook erg goed

jMWGFN9.jpg


En als laatste het toetje,
Nog net even snel een foto kunnen maken, want het was erg gezellig

oGDzqjd.jpg


Helaas van de bbq-beans geen foto, we hadden eerst in grote lijnen het recept verteld. Je zag de gezichten bedenkelijk kijken: Gaat dit smaken???
Des te groter het plezier toen ze na de eerste hap verbaasd waren en meerdere keren opschepten  :D  Geweldig.

Hopelijk voor inspiratie bij de visite gezorgd. Ze hebben in ieder geval genoten van een heerlijk en gezellig avondje.
En wij ook natuurlijk.

Bedankt voor het kijken.
Rick
 
Lekker hoor! Het is altijd leuk om de visite kennis te laten maken met iets anders van de bbq! En zelf kan je lekker hobbyen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

 
Lekkere avond geweest en toch nog een mooie reportage geworden.
Lukt mij nooit zo met al die heerlijke spulletjes op tafel. :D
 
Goed bezig geweest Rick. Mooi kompleet gerecht. Met meerdere gangen. Geweldig als je mensen zo verbaast kunt krijgen. De kroon op je werk. Top
 
Mooie verslaglegging ondanks de "pottenkijkers". Ik blijf het ook lastig vinden hier een verlag reportage van te maken.

Niets leukers dan om te laten zien en proeven dat barbequeen meer is dan aleen "grillen" .
 
Mooi hoor om dit te laten zien je hebt nu wel kans dat ze vaker komen te smullen

Mooi verslag gemaakt
 
Dank voor de reacties
 
Mooie maaltijd. En 18 teentjes jonguh!!! Zal lekker geroken hebben :D Top dat (bijna) alles van de BBQ kwam, maakt het extra leuk
 
Top maaltje Rick, fijn gekookt hoor!

Bedankt voor de gezellige plaatjes. Knoflooksoepje lijkt me ook wel wat.
 
Sander72 zei:
Top maaltje Rick, fijn gekookt hoor!

Bedankt voor de gezellige plaatjes. Knoflooksoepje lijkt me ook wel wat.

Is heel erg lekker
Recept
KNOFLOOKSOEP

Kenmerken: romig, minder 'knoflookig' dan ?t lijkt

Benodigdheden (4 personen):

1 theelepel olijfolie
1 kopje fijngesneden ui
10-14 fijngesneden knoflookteentjes
1 kopje droge witte wijn,
1 ?  liter bouillon (kip of kruiden)
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde marjolein
1 kopje room
Eventueel garnalen

Bereiding:

Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de knoflook en de ui daar zo'n 10 minuten in.
Voeg de witte wijn toe en laat weer zo'n tien minuten zachtjes koken.
Voeg de bouillon, de rozemarijn en de marjolein toe, breng aan de kook en laat zo'n dertig minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en voeg de room toe.
Maak af met peper en zout naar smaak.
 
Mooie Garing van de Picanha Rick, wat was je kerntemp? 51 graden C. gok ik.
 
Ewald zei:
Mooie Garing van de Picanha Rick, wat was je kerntemp? 51 graden C. gok ik.
dank je Ewald.

inderdaad. 51-52 graden
 
Terug
Bovenaan Onderaan