- Berichten
- 3.176
Deze stonden al even op mijn to do lijstje, en daar is gisteren een vinkje bij gekomen.
Ik probeer mezelf aan te leren om vis te eten, en deze burgers waren 50/50 zalm en witvis.. Leek me niet mis.
Het recept is van de site van Big Green Egg.
www.biggreenegg.eu
Ik begon met het fijn malen van de augurk, peterselie en zilveruitjes.
Vervolgens was de vis aan de beurt.
Zalm klein gesneden en stukken koolvis net zo. Achteraf toch maar in de kleine keukenmachine gegooid.. Als je die hebt zou ik die gebruiken.
Vervolgens 1/3e van het augurk mengsel bij de vis gedaan, samen met paneermeel, gember, 2 ei dooiers, chilipepertje. Hier konden 4 burgers van gevormd worden. Deze mochten opstijven in de koelkast.
Vervolgens 2 eitjes hard gekookt en fijn gepakt met mayo en de rest van het augurkmengsel. Lekker sausje!
De BBQ moest 180 graden zijn, nou dat was gelukt.
Klaar om de burgers te grillen en de broodjes te roosteren.
Het is altijd spannend bij die zelf gemaakte burgers of ze heel blijven maar dat ging hier eigenlijk fantastisch goed. Zorgen om niks dus.
Toen was het tijd om te bouwen.
Broodje, sla, burger, saus, top.
Ze waren lekker hoor. Mevrouw vond ze super, vind zelf gember niet zo dus die zou ze de volgende keer voor wat citroen rasp vervangen. Ik vind hem nog steeds stevig naar vis smaken maar t ging haha!
Oja, en zoonlief van 2,5 vind burgers altijd goed dus heeft een hele (zonder sla) zelf op.. Net z'n vader.
Ik probeer mezelf aan te leren om vis te eten, en deze burgers waren 50/50 zalm en witvis.. Leek me niet mis.
Het recept is van de site van Big Green Egg.

Visburger
Een keer een andere burger proberen? Laat je inspireren door dit Big Green Egg-recept en maak van zalm, witvis en andere ingrediënten je eigen visburger!

Ik begon met het fijn malen van de augurk, peterselie en zilveruitjes.
Vervolgens was de vis aan de beurt.
Zalm klein gesneden en stukken koolvis net zo. Achteraf toch maar in de kleine keukenmachine gegooid.. Als je die hebt zou ik die gebruiken.
Vervolgens 1/3e van het augurk mengsel bij de vis gedaan, samen met paneermeel, gember, 2 ei dooiers, chilipepertje. Hier konden 4 burgers van gevormd worden. Deze mochten opstijven in de koelkast.
Vervolgens 2 eitjes hard gekookt en fijn gepakt met mayo en de rest van het augurkmengsel. Lekker sausje!
De BBQ moest 180 graden zijn, nou dat was gelukt.
Klaar om de burgers te grillen en de broodjes te roosteren.
Het is altijd spannend bij die zelf gemaakte burgers of ze heel blijven maar dat ging hier eigenlijk fantastisch goed. Zorgen om niks dus.
Toen was het tijd om te bouwen.
Broodje, sla, burger, saus, top.
Ze waren lekker hoor. Mevrouw vond ze super, vind zelf gember niet zo dus die zou ze de volgende keer voor wat citroen rasp vervangen. Ik vind hem nog steeds stevig naar vis smaken maar t ging haha!
Oja, en zoonlief van 2,5 vind burgers altijd goed dus heeft een hele (zonder sla) zelf op.. Net z'n vader.