BasBQ
Beef en Steak

vis pekelen en dan invriezen?

 
 
 

Eddeped

Pitmaster
Berichten
770
hoi, kan je vis vantevoren pekelen en dan invriezen. Makkelijker als je meerdere vissen tegelijk kan invriezen. Ik heb van die pekelmixen, zijn toch bakjes van 4 a 5 euro. Is toch voordeliger als je dan meerdere vissen tegelijk kan pekelen.
 
Ik was ook wel nieuwsgierig en een snelle google bracht me dit:

Zoutwater kan bevriezen. De temperatuur waarbij dit gebeurt hangt af van de hoeveelheid zout in het water.
Een verzadigd mengsel (dit is als bij verdere toevoeging van zout het zout niet meer oplost) blijft vloeibaar tot -21? C.

Maar ook dit:
Bij het bevriezen van zeewater, wordt het zout niet in het ijs opgenomen. Het zout blijft zitten in een netwerk van kleine ruimtes en het zoekt zich een weg door het ijs. Het ijs van zeewater heeft dus een veel kleiner zoutgehalte dan het water zelf.

Ik verwacht dat het niet het gunstige effect geeft van invriezen (al bevriest je visje misschien wel??)
 
Terug
Bovenaan Onderaan