BasBQ
Beef en Steak

Vietnamese procureur, teriyaki paddenstoelen en paksoi

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.670
Aangezien er de laatste weken hier een aantal hele mooie rollades voorbij komen had ik ineens een bestemming voor mijn procureur van 2 kg die hier in de vriezer lag.

Netjes op tijd uit de vriezer gehaald om gisterenavond (toen ik de rollade wou gaan maken) er achter te komen dat het 2 stukken waren!!!…..!;(
ADC9E196-DB2D-4090-83F9-E39E8E1413FB.jpeg


Nou dat hadden de grapjassen van de leverancier er even niet bij vermeld en was niet te zien ingevroren.

Ok geen probleem, maar rollade ging niet meer.
Gisterenavond heb ik geen tijd meer gehad om er iets mee te doen dus vanochtend de boeken er maar bij gepakt.
Zodoende kwam ik in het boek van Julius Jaspers een bereiding tegen van Vietnamese procureur, nou dat leek me wel wat.
(De procureur hoefde ook niet meer een nacht in de koelkast met rub, dat haalde ik inmiddels niet meer)

Eerst marinade gemaakt;

44A8C677-47A9-425E-8FEF-2FB06A1AF3B5.jpeg


En de procureur in grote lappen gesneden.

F3669B58-CC30-4CE8-BBF6-8CA36A505580.jpeg


Dit alles samen in een ziplockbag gedaan en dit mocht 3 uur gaan marineren.

3FD72AA4-A065-42B8-A370-D7A476163385.jpeg


Toen we zover waren de kamado Joe aangemaakt, een brander klaar gezet, en mijn inductiekookplaatje erbij gepakt.

Ondertussen een berg paddenstoelen gesneden, wat knoflook en een rode peper.
Dit was een kant en klaar pakket van de winkel.
“paddenstoelen wok mix”
Deze is goed bevallen en ga ik de volgend keer zelf maken, hoeven hun niet in een doosje te doen.
Ook wat paksoi gesneden, dat lijkt me een mooie combinatie hierbij.

Het vlees mocht op de kamado, die was 200 graden en half direct/half indirect

7B1B3C9B-9F51-44D6-A326-C530A0953721.jpeg


De paddenstoelen in de wok.

C78EE6BE-EF19-41F6-A180-59469B80B400.jpeg


En de paksoi in het kokende water.

AF80054F-0E78-4C1F-A718-DCD147CFFAE0.jpeg


Iedere keer dat het vlees gedraaid werd heb ik ze ingesmeerd met kokosmelk.

2B835BB2-E3E1-443B-9D56-1BABC1234FDA.jpeg


En zo gingen ze naar de 68 graden. (Later indirect)

De paddenstoelen gingen ook lekker in de wok.

213AC12C-EE96-4E57-B3D8-2FE7A1802163.jpeg


Daar had ik inmiddels de teriyaki saus en sesamzaadjes ook bijgedaan.
07543B2F-4E98-495A-8C77-FA562B65FB2C.jpeg


Toen het vlees klaar was en we binnen vlug wat mihoen gekookt hadden kon ik een bordje opmaken.

Mijn versie van Vietnamese procureur, teriyaki paddenstoelen en paksoi.

4AAE3E78-D4BE-4D29-A82F-AE6DB4FEDA0F.jpeg


CE6BA27D-97BD-4C04-B753-016300DF02F6.jpeg
 
Heerlijk Zzzjon 😋,
Het kon de oosterse week wel wezen hier op de forum .😁
 
Lekker hoor. Smakelijk gegeten

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er erg smakelijk uit! Insmeren met kokosmelk had ik nog niet eerder gezien, leuk idee.
 
Lijkt me zalig, echt een mooi bordje zo!
 
Heel mooi bordje eten zo Zzzjon.
Had graag een vorkje meegeprikt.
 
@Zzzjon , aan de reacties te zien zijn er veel "vorkjes mee prikkers". Zet mij er ook maar bij. 😉
Lekker gemaakt en ter inspiratie voor anderen, 😋
 
Omdat 2 kg procureur echt te veel is voor 5 eters vandaag de rest maar gegrild en op een broodje met wat srirachasaus gedaan.

Lekker man.

3BCA65F0-1DDC-4B8E-8B06-A86F469BEB66.jpeg

E09CA882-3EED-4692-AE16-F99CDBA82E85.jpeg
 
Lekker bordje zo… en creatief opgelost.
 
Lekker man.
Das geen straf. Wat een heerlijkheid allemaal.

Wel vervelend dat het geen rollade Is geworden zeker :ROFLMAO:
 
Dat ziet er heerlijk uit John. Water loopt me in de mond. Procureur is een geweldig lekker stukje vlees, zeker als het van de BBQ komt.
En die laatste twee foto's kunnen zo een kookboek in TOP
 
Wel vervelend dat het geen rollade Is geworden zeker :ROFLMAO:

Ja, dat was echt balen zeg…. 😂

Nee zonder gekkigheid, dit gaat hier vaker op tafel komen.

Per ongeluk weer iets heel erg lekkers ontdekt.
 
Komt dit uit het nieuwe bbq-boek van Julius? Lijkt mij ook echt heerlijk.
8CA1976B-84D1-4B58-928F-414D51FF8400.jpeg
 
Komt dit uit het nieuwe bbq-boek van Julius? Lijkt mij ook echt heerlijk.Bekijk bijlage 34746

Het komt uit dit boek.


De rijst, paddenstoelen en paksoi heb ik er zelf bij verzonnen.
 
Het komt uit dit boek.


De rijst, paddenstoelen en paksoi heb ik er zelf bij verzonnen.
Bedankt, ga eens kijken of ik die ergens kan lenen.
 
Wat is procureur toch een geweldig veelzijdig product.
Ziet er een heerlijk bordje uit en een broodje procureur die eens niet pulled pork geworden is kan ook fantastisch zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan