- Berichten
- 356
Vet thema deze maand voor de fotowedstrijd al zeg ik zelf 
Afgelopen week had ik eindelijk eens besloten om een Iberico secreto te bestellen bij Inamood. Ik had 900 gram aangevraagd, dus toen het pakket binnenkwam en er zo’n groot, dik stuk vlees uit kwam, twijfelde ik even of er misschien iets mis was gegaan. Na het ontdooien werd snel duidelijk dat het gewoon twee mooie stukken secreto waren, precies zoals het hoort.
Omdat het buiten flink koud was en zelfs de eerste sneeuw was gevallen, besloot ik het mezelf makkelijk te maken: de patatas bravas gingen lekker in de oven. Dat gerecht eten we vaak wanneer we in Valencia zijn, dus het voelde meteen vertrouwd.
’s Middags maakte ik de brava-saus alvast klaar. Een eenvoudige maar smaakvolle mix van tomatenblokjes, ui, knoflook, sambal, paprikapoeder, cayennepeper en wat zout.
Ik ben begonnen met het fruiten van een uitje met de knoflook.
Vervolgens de tomatenblokjes, kruiden en de sambal erbij en dit mocht een kwartier lekker doorpruttelen.
Nadat dit lekker ingekookt was de blender erin gezet om een mooie gladde brava-saus te maken.
Het eerste stuk Iberico Secreto (van de 2) gewoon simpel met grof zeezout bestrooid.
De Jr aangestoken en op temperatuur van 250 graden laten komen, en toen werd het ineens snel donker dus enige haast was geboden.
4 minuutjes per kant lekker afgrillen.
na de eerste 4 minuten omgedraaid en het vlammenspel kon beginnen!
na het grillen het vlees even laten rusten, vers gemalen peper en aioli erop, vervolgens de aardappeltjes en de brava-saus op het bord gelegd en de opmaak kon beginnen.
Het was smullen en onze zoon (die gek is op spareribs en Rib-eye) zei dat dit zijn nieuwe favoriet is!
Afgelopen week had ik eindelijk eens besloten om een Iberico secreto te bestellen bij Inamood. Ik had 900 gram aangevraagd, dus toen het pakket binnenkwam en er zo’n groot, dik stuk vlees uit kwam, twijfelde ik even of er misschien iets mis was gegaan. Na het ontdooien werd snel duidelijk dat het gewoon twee mooie stukken secreto waren, precies zoals het hoort.
Omdat het buiten flink koud was en zelfs de eerste sneeuw was gevallen, besloot ik het mezelf makkelijk te maken: de patatas bravas gingen lekker in de oven. Dat gerecht eten we vaak wanneer we in Valencia zijn, dus het voelde meteen vertrouwd.
’s Middags maakte ik de brava-saus alvast klaar. Een eenvoudige maar smaakvolle mix van tomatenblokjes, ui, knoflook, sambal, paprikapoeder, cayennepeper en wat zout.
Vervolgens de tomatenblokjes, kruiden en de sambal erbij en dit mocht een kwartier lekker doorpruttelen.
Nadat dit lekker ingekookt was de blender erin gezet om een mooie gladde brava-saus te maken.
Het eerste stuk Iberico Secreto (van de 2) gewoon simpel met grof zeezout bestrooid.
De Jr aangestoken en op temperatuur van 250 graden laten komen, en toen werd het ineens snel donker dus enige haast was geboden.
4 minuutjes per kant lekker afgrillen.
na de eerste 4 minuten omgedraaid en het vlammenspel kon beginnen!
na het grillen het vlees even laten rusten, vers gemalen peper en aioli erop, vervolgens de aardappeltjes en de brava-saus op het bord gelegd en de opmaak kon beginnen.
Het was smullen en onze zoon (die gek is op spareribs en Rib-eye) zei dat dit zijn nieuwe favoriet is!
Laatst bewerkt: