S
Stephan
Gast
Van de week was het dan zover, mijn eerste poging met low&slow spareribs.
We hadden 3 kg ingevroren spareribs gekocht bij de Makro en deze laten ontdooien in de koelkast.
Het ontvliezen ging soms wat lastig omdat er wat scheurtjes inzaten, maar voor de eerste was ik blij met resultaat.
Twee ribben heb ik gerubt met een all-purpose rub van de makro en de andere twee heb ik gerubt met een eigen rub, deze rub is een basic rub alleen heb ik wat cajun kruiden aan toegevoegd.
Half 1 de bbq voorbereid en tegen half 2 was de bbq op ongeveer 100 graden, dus de spareribs erop gelegd en gelijk ook wat kersenhout op de kolen gelegd.
In totaal hebben ze 3 uur gerookt en na elk uur wat appelsap erover gespoten. Vervolgens in aluminiumfolie gepakt met een scheutje appelsap. Na 5 kwartier uitgepakt en terug gelegd.
Toen hebben ze er nog zo'n drie kwartier op gelegen en toen heb ik ze ook gelakt met bbq saus van de Makro.
De eerste spareribs die we proefde waren met de Makro rub en dit waren ook de dikste spareribs. De rub was erg lekker en het vlees ging goed van het bot af alleen was die wel enigzins droog. Vervolgens de spareribs geproefd met mijn eigen rub maar deze waren behoorlijk pittig.
De overige spareribs waren zeker wel lekker alleen gingen ze moeilijk van het bot af en waren ze ook beetje droog, ik denk dat dit komt omdat de spareribs best dun waren en dat 3 uur roken te lang was.
Misschien niet helemaal het gewenste resultaat bereikt maar het was wel ontzettend leuk, dus we gaan het zeker vaker doen. Volgende keer misschien met dik bevleesde spareribs.
Hieronder de foto's van mijn avontuur
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
We hadden 3 kg ingevroren spareribs gekocht bij de Makro en deze laten ontdooien in de koelkast.
Het ontvliezen ging soms wat lastig omdat er wat scheurtjes inzaten, maar voor de eerste was ik blij met resultaat.
Twee ribben heb ik gerubt met een all-purpose rub van de makro en de andere twee heb ik gerubt met een eigen rub, deze rub is een basic rub alleen heb ik wat cajun kruiden aan toegevoegd.
Half 1 de bbq voorbereid en tegen half 2 was de bbq op ongeveer 100 graden, dus de spareribs erop gelegd en gelijk ook wat kersenhout op de kolen gelegd.
In totaal hebben ze 3 uur gerookt en na elk uur wat appelsap erover gespoten. Vervolgens in aluminiumfolie gepakt met een scheutje appelsap. Na 5 kwartier uitgepakt en terug gelegd.
Toen hebben ze er nog zo'n drie kwartier op gelegen en toen heb ik ze ook gelakt met bbq saus van de Makro.
De eerste spareribs die we proefde waren met de Makro rub en dit waren ook de dikste spareribs. De rub was erg lekker en het vlees ging goed van het bot af alleen was die wel enigzins droog. Vervolgens de spareribs geproefd met mijn eigen rub maar deze waren behoorlijk pittig.
De overige spareribs waren zeker wel lekker alleen gingen ze moeilijk van het bot af en waren ze ook beetje droog, ik denk dat dit komt omdat de spareribs best dun waren en dat 3 uur roken te lang was.
Misschien niet helemaal het gewenste resultaat bereikt maar het was wel ontzettend leuk, dus we gaan het zeker vaker doen. Volgende keer misschien met dik bevleesde spareribs.
Hieronder de foto's van mijn avontuur













Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk