BasBQ
Beef en Steak

Verslag van een geweldig lang weekend vol BBQ met Triple-T Veteranen

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.771
Beste BBQ Vrienden,

Het afgelopen weekend was fantastisch! We zijn met de Triple-T Veteranen op BBQ Trip geweest naar een camping in Noordwijkerhout!

SDJ_1606.jpg


Dat kwam zo, tijdens onze laatste wedstrijd (of moet ik zeggen meest recente?) zijn we zo uit ons hemd gewaaid dat de lol er voor ons wel even af was. Het was tijdens de Tony Stone in Hoofddorp dat de tenten letterlijk om je oren vlogen... tijdens de vrije categorie hamburgers op zaterdag was de sport om je vlees op het rooster te houden terwijl de anderen - waaronder ondergetekende - aan de stangen van de partytent hingen om die op de grond te houden. Achteraf een mooi verhaal, maar destijds verre van leuk. Daarna kwam er een pandemie die een streep trok door alle wedstrijdjes en dat bleek de opmaat te vormen voor een uiterst relaxed alternatief voor wedstrijd-stress: Het Triple-T Veteranen Weekend!

Oftewel:

SDJ_1261.jpg


Haha, mooi bier, fijne wijnen, port en kaas en heel veel mooie gerechten die we voor en met elkaar gingen bereiden. Vooraf niet heel veel regie en afstemming, maar gewoon lekker lol maken en genieten met elkaar. Inmiddels hadden we wel al twee tradities ontwikkeld: bij aankomst op de camping lunch met een hotdog-variant en de ontbijtjes van Richard. Die gast kan de hele dag pilsen en toch fris en fruitig voor ontbijt zorgen, onze held!

Hij presenteerde ons de Poco Loco Hotdog, worstjes op een gegrild broodje op een bedje van rucola compleet met gesmolten cheddar, BBQ saus en gefrituurde uitjes:

SDJ_1290.jpg


Dat was een mooie start!

Terwijl we verder het kamp opbouwde, onze vrienden die van verder kwamen opwachten konden we een fijne borrelhap wel gebruiken. Ik maakte een lekker sateetje van procureur met een heerlijke marinade die ik de dag ervoor al had ingezet. Lekker met mooie Oosterse smaken, lekker hard gegrild op mijn lieve schattige saté grilletje van de Toko (dank Domi!).

Je moet er echt bij blijven en veel draaien maar dan hebbie ook wel wat zeg, top saté die geen saus nodig heeft!

SDJ_1298.jpg


We aten er allemaal lekker van... stokjes alvast in de vuurschaal en lekker chillen met biertjes en fijne deuntjes uit de playlist.

SDJ_1311.jpg


Eigenlijk ook haast wel traditioneel was de Awesome Burger die Jeroen maakte voor ons!

Lekker grof gedraaid Black Angus beef met wat grof zout, uitgebakken pancetta, een mooie gesmolten plak eendenlever en een blaadje sla en pittige burger saus en een augurkje. Op een gegrild broodje met sesam zaadjes. Erg fijn.

SDJ_1332.jpg


Na het eten stookten we de vuurschaal op en maakte Bert zijn legendarische Cowboy Koffie, dit keer niet op zijn camp stove maar op het vuur. Lekker sterk en lekker heet, net als wij!

SDJ_1347.jpg


We stookten trouwens het hele weekend met Essenhout, een prachtig oven gedroogd product dat hele mooie rustige vlammen geeft en erg lang en gelijkmatig brandt. En dat was nodig want we hadden een speciaal thema deze keer... maar dat was pas op zaterdag. Eerst konden we lekker drinken en mooie verhalen uitwisselen bij het kampvuur. De tentjes stonden dus we konden lekker doorzakken op 'ons' veld.

De volgende ochtend was hij daar. Held Richard met een mooie creatie:

SDJ_1368.jpg


Een mooie getoaste plak Waldkorn met een spread van avocado, een plakje pancetta met daarop een gebakken eitje wat grof zout en peper en een crumble van (nog meer) pancetta. Echt heerlijk anti-kater voedsel dat z'n werk wel deed!

Dus we waren klaar voor de nodige voorbereidingen voor ons thema: Asado. Koken op open vuur.

SDJ_1374.jpg


Peter J. en Bert ontfermden zich over de Beefhammer terwijl Jeroen en Peter W. zich bezig hielden met die andere hoofdrolspeler: Runder ribben van een Wagyu rund. Wat een machtige stukken vlees zouden we mee gaan werken die dag. Het was echt een geweldig avontuur!

SDJ_1391.jpg


Hier zie je het begin van de Asado. Een klein vuurtje met daarnaast een rek met de Wagyu-ribbenkast. Langzaam aan hebben we die opstelling ge-fine-tuned en gevarieerd zodat we aan het eind van de dag een mooi gerookt stuk vlees hadden. Niet heel hard werken maar toch wel steeds opletten en kleine aanpassingen doen. Heerlijk spelen met vuur!

SDJ_1413.jpg


Hier hebben we onze nieuwe vriend het Auspit erbij gezet en daarin liet ik een mandje draaien met een notenmix van ongebrande cashews, walnoten, para en pecannoten, macademia, amandelen en hazelnoten. Alleen wat olijfolie en een kruidenmixje van 'Slap Ya Mama' (zout en chilipeper) en dan lekker laten draaien tot de juiste kleur en geur. Dat was best even spelen met hoog-laag dichtbij en ver af. Super leuk klusje!

SDJ_1431.jpg


Later hebben we ook nog popcorn gemaakt op het vuur. Dat ging - uiteindelijk - ook goed en hier vertel ik later nog meer over.

SDJ_1468.jpg


Ondertussen hebben we het grill-mandje vervangen door een mooi stuk buikspek op het spit en hebben we de mergpijpen boven het vuur laten roken. Hier zie je ook dat we wat aanpassingen hebben gedaan aan ons Asado-kruis om de rib een gelijkmatigere garing te geven. Zo was het de hele dag spelen, maar het was fantastisch weer en er was gelukkig bier genoeg!

Het Signature Dish avontuur van Peter speelde zich ondertussen af in de WSM 47 van Bert. Dat was een hele andere beleving, die cooker is gesloten en wordt gevolgd middels Fireboard. Heel anders dan roken op open vuur, maar super relaxed de tijd en de hitte van de kooltjes z'n werk laten doen. Maar na een paar uurtjes rook zag de Runderschenkel XXL er fantastisch uit!

SDJ_1567.jpg


Wat een machtig stuk vlees, we voelden ons Thor!

Tijd genoeg om ondertussen wat sfeerbeeldjes te schieten en belangstellende camping gasten (veelal Duitsers met grote campers en caravans) die ons rokerige veldje passeerden en gewoon weg op de muziek en vooral de geuren afkwamen, te vertellen over de technieken en kook apparaten die we inzetten. Meest gestelde vraag was of we ook eten verkochten of dat het puur voor eigen plezier was. Handig dat we wat geroosterde nootjes konden uitdelen voor ze!

SDJ_1608.jpg


Eén van de leukste dingen van zo'n weekend is dat je ook ruimte houdt voor spontane jam-sessies... er was wat brood over, Jeroen had nog eendenlevers en de mergpijpen konden na het roken en garen verwerkt worden tot een geurige beefy Prairy boter. Die was zalig zacht gerookt na het grillen van het brood...

SDJ_1650.jpg


...maar werd pas echt geniaal toen daar lekker wat grove gedroogde knoflook rub overheen ging en werd afgetopt met een paar fotogenieke maar vooral smakelijke granaatappel pitjes... echt een mooi culinair snackje uit onze gezamenlijke Foodporn Factory Fieldlab.

SDJ_1668.jpg


Ook al dragen we niet allemaal het Foodporn Factory uniform, we zijn allemaal gepassioneerde liefhebbers hoor!

SDJ_1674.jpg


Dus fotootjes van elke hap! En bewonderende blikken all over the place!

Ondertussen schoot het diner en alle componenten al best lekker op:

SDJ_1689.jpg


Het mooie stukje buikspek werd zachter en malser in de Essenrook.

SDJ_1734.jpg


De ribben en de maiskolven gaarden al lekker terwijl de DO deksel voor verwarmde als grill plaat voor de asperges....
 
Laatst bewerkt:
SDJ_1738.jpg


Hier nog een mooie plaat met alles zo'n beetje bij elkaar. Het rook heerlijk!

Toen mochten we gaan assembleren:

SDJ_1760.jpg


Hier zie je een bordje met ons mooie avondhapje:

SDJ_1781.jpg


Een wrapje met sla, bonenschotel, een pureetje van zoete aardappel, pastinaak en rucola van Bert uit de tuin. Mooie asperges, stukken runderrib, wat kaas en een dotje crème fraiche met limoenrasp en -sap. Echt een zalige top combi!

De vrienden dronken er een mooi glas rode wijn bij en Peter J. maakte de foto. Proost!

SDJ_1788.jpg


We hadden er daarna ook een mooi toetje bij. De Signature Dish van Peter W. Hij demonstreerde zijn vakkundige snijtechnieken met deze mooie ananas.

SDJ_1831.jpg


Die trok veel aandacht van de campinggasten die hun hondjes gingen uitlaten of zelf de benen wilde strekken. Erg leuk!

Daarna een prachtig kampvuur, meer liedjes uit de speler en zalige drankjes zoals bier, mooie Armagnac en whisky.

SDJ_1865.jpg


De nacht duurde nog lekker lang... er was nog onverwachts bezoek van een mevrouw met fiets en iets teveel drank op. Op weg van de ene plek naar de andere zag ze vuur en mooie mannen en schoof ze aan met wilde verhalen... ineens blijk ik Pink Floyd toch wel aardige muziek te vinden (nee hoor, is nu al weer over) maar wat happens on the campsite stays on the campsite...

Gelukkig was er toch weer gewoon een volgende ochtend:

SDJ_1872.jpg


De alom geprezen en nooit tegenvallende Turning Bitches van Richard. Dikke aanrader!

Op zondag hadden we helemaal geen plannen en besloten we de Beefhammer nog lekkerder en malser te maken in een Mexicaanse Stoof met allerlei restjes en bedachten Bert en Jeroen een schotel Loaded Nachos met heerlijk gehakt afgetopt met andere lekkere dingen zoals kaas en jalapeño pepertjes. Dus stove aan en lekker koken!

SDJ_1874.jpg


We hadden echt een prachtig kamp zo!

SDJ_1896.jpg


In de DO gefrituurde nachos met herrie. Zalig!

SDJ_1926.jpg


Stoof van geplukte Beefhammer met het restantje mais en een bonen prutje.

Ik had nog een stuk Red Roasted Pork (Cha Sui marinade) en dat droppige bleek verassend goed te combineren met de stoof van beef. Alsof het een soort molé component meegaf. Echt geinig!

SDJ_1932.jpg


Al met al was het weer een memorabel weekend... dit gaan we vaker doen! En langer. En nog vaker.

Dag schatjes!
 
Laatst bewerkt:
Vind het nu al een pracht reportage. Jullie hebben een fantastisch weekeinde gehad.
 
Vind het nu al een pracht reportage. Jullie hebben een fantastisch weekeinde gehad.

Dank je Frits, volgens mij staan de foto's nou netjes achter elkaar in twee draadjes?
 
Top weekend gehad zie ik 👍🏻Met top weer .
 
Wat een mooi weekend. Prima vermaakt met vuuttje stoken.
Wat een lekkere gerechten zijn daar vanaf gekomen.
 
Wat een schitterend verslag! 👌🏻
Moet nog veel oefenen (en dat doe ik graag) om dit niveau te halen 😉
 
Wat een verhaal Sander!

Prachtig weekend gehad zo met dito gerechten.

Had ieder vooraf zijn eigen spullen meegenomen of is er ook een massabezoek aan de Sligro gedaan?
 
Dat eerste. Voorbereiding = Voorpret = Leuk!
 
Leuk om te lezen, lijkt me echt een topweekend te zijn geweest.
Vrienden, lekker eten, de nodigedrankjes, leuke deuntjes .... wat heeft een mens meer nodig...
 
Wat een mooie bereidingen en bijbehorende foto's het water lekt over mijn toetsenbord 😂
Zulke weekenden zijn goud waard, hoop dat jullie er nog veel samen mogen beleven!
 
Terwijl we verder het kamp opbouwde, onze vrienden die van verder kwamen opwachten konden we een fijne borrelhap wel gebruiken. Ik maakte een lekker sateetje van procureur met een heerlijke marinade die ik de dag ervoor al had ingezet. Lekker met mooie Oosterse smaken, lekker hard gegrild op mijn lieve schattige saté grilletje van de Toko (dank Domi!).

Je moet er echt bij blijven en veel draaien maar dan hebbie ook wel wat zeg, top saté die geen saus nodig heeft!

Bekijk bijlage 39707
Ja dat is een fijn receptje he? Dat bevalt hier ook heel goed, en dat satégrilletje maakt het helemaal af! Fijn dat het bij jullie ook in de smaak viel!
 
Alleen al het zien van de foto’s doet mijn cholesterol stijgen 😂 Maar mooie gerechtjes hoor!
 
wauw dat ziet er echt allemaal super en erg gezellig uit, waar kan ik me inschijven? ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan