BasBQ
Beef en Steak

Verser dan verse kalkoen

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Mijn buurman is boer en elk jaar heeft hij een hoop kalkoenen. Omdat hij het leuk vindt hoe ik met de kamado bezig ben samen een drie tal kalkoenen geslacht. Een voor mij morgen op de kamado. Dus om het beestje een plezier te doen hem toch nog een laatste bad gegeven en morgen low and slow op de bbq. 
584a1f5a6822f0967ec9abc1effca522.jpg


Ben heel benieuwd..
 
das massel met zo n buurman.
k zou de koen wel helemaal koppie onder doen .
 
Ben benieuwd hoe die van van de komado af komt.
 
72680619099a6017ab29821fc85c318c.jpg


Ik had het een beetje druk gehad. Maar hier het resultaat. Het dompelbad was gemaakt met het recept van http://www.bbq-nl.com/2010/12/apple-brined-turkey.html

Mijn algemene oordeel is, ja kalkoen is lekker, maar kip ook. Voor een grote groep is kalkoen lekker, maar voor mezelf normaal, of ik dan eerder voor kip gaan.
 
Mooi man! deze kan weer van je todo lijstje af, bij mij staat hij er nog op haha
 
Lekker hoor, thks voor delen.
Ik heb 4 kilo kalkoen besteld voor 2de kerstdag. Die ga ik toevallig volgens hetzelfde recept maken...
Hoop dat die er net zo lekker uit gaat zien :D
 
makes you wish it was Christmas every day!
 
Lijkt wel gephotoshopped, zo mooi ziet die vogel eruit. Ga ik ook ooit eens maen
 
Uranday zei:
een drie tal kalkoenen geslacht. Een voor mij morgen op de kamado.

k vraag me wel af of je de koen een weekje of langer
hebt laten besterven.
schijnt ie malser van te worden.
je hebt dan wel verser dan verser maar niet t neusje van de zalm
 
Terug
Bovenaan Onderaan