Beef en Steak

Verse kruiden in Rub?

 

Xplosiv

Stoker
Berichten
422
Goedendag,

Wij hebben mooie bakjes aan de schutting gereserveerd voor kruiden.
Maar nu vroeg ik mij af kan je deze gebruiken in je rubs? In de meeste recepten word over gedroogde kruiden gesproken. En over granulaat.
Of is dit puur om grotere hoeveelheden van je rub te kunnen maken? (vers blijft natuurlijk niet altijd lang goed)
 
De enige kruiden die ik wel eens vers gebruik op vlees zijn Rozemarijn en Tijm.
Verse kruiden bevatten vocht (water) dat is niet zo handig voor een droge rub.
Houdbaarheid is ook een ding.
 
ik zou geen verse kruiden in een rub gebruiken die je gaat bewaren.
je vlees kruiden met verse kruiden en dan bereiden is natuurlijk geen probleem.

Wat Ewald zegt: vocht is niet handig voor een droge rub en je houdbaarheid.
 
Een droge rub zonder de kruiden is dus een optie.
In t weekend maar eens kijken of ik iets kan vinden.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Zit met hetzelfde probleem.

Ik werk veel liever vers.
Bijvoorbeeld als er een blik tomaten staat neem ik altijd verse tomaten.

Mijn oplossing hiervoor, als het een kruidenmengsel is om in 1 keer op te gebruiken, dan gebruik ik verse kruiden.
De grammages of eetlepels zijn dan wel moeilijk dus doe ik het op het gevoel.

Als het een mengel is dat ik ook wil bewaren kijk ik of ik de verse kruiden kan drogen en anders is het uit het potje.
Ik werk ook graag vers. Maar met ingeblikte tomaten is echt niks mis. Sterker nog, als de tomaten niet rauw verwerkt worden in het recept, zou ik altijd voor een goed blik gaan. Er zijn hier weinig verse tomaten verkrijgbaar die kunnen tippen aan een blik goeie tomaten. Zeker als je gaat kijken naar de prijs kwaliteit verhouding wint voor mij het blik altijd
 
Terug
Bovenaan Onderaan