BasBQ
Beef en Steak

Verschil Schotse en Nederlandse Short ribs?

Joske

Tondelzoeker
Berichten
8
Hoi,

Kan iemand my uitleggen waarom Schotse shortribs bij Hanos ruim 12 euro kosten (ex) en "regio" short ribs (=NL) ruim 23 euro?

Is er iets om een bijna dubbele prijs te verantwoorden? Het vleesgehalte lijkt zo te zien hetzelfde?

Bedankt
 
Deze ga ik even volgen. Ribbels staan bij mij hoog op de to-do-lijst

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Denk dat volledig is te wijten aan vraag-en-aanbod.
Er zijn in Nederland niet zo gek veel goede vleeskoeien.
Veel koeien, dat wel maar dan voornamelijk melkkoeien.
Aanbod van Schots en Iers Rundvlees is gewoon veel groter.
 
Geen restauranthouder gaat +-100% meer betalen als er geen reden is. Als er geen andere reden is dan blijft er 1 reden over: je kunt tegen gasten zeggen dat je werkt met NL vlees. Echter ik denk dat er maar weinig restaurants dit doen. Dus waarom verkoopt Hanos dit? Er moet bijna wel een andere reden zijn!?
 
Je vraag is waar het prijsverschil vandaan kan komen, niet waarom Hanos dit verkoopt ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan