- Berichten
- 131
Dag 1.
Morgen jarig, vandaag en morgen feest. Vanavond komen er al een aantal vrienden m'n verjaardag vieren: een late night snack zal worden de pp van 2,4kg. Morgen komt de familie en zal de PP een onderdeel zijn van een x aantal lekkere hapjes (bonbon van carpaccio met gegrilde ananas, zalm van een plankje met asperges, courgette rolletjes met geitenkaas, PP met domi's coleslaw, triffle met rood fruit).
Reuze spannend of alles goed getimed kan worden maar aan de voorbereiding zal het niet liggen... Hoop ik...
Eerst beginnen met de procureur. Deze ligt nu vanaf 8.15 op de MT met een paar blokjes beukenhout. Vandaag voor het eerst gebruik maken van de snake methode ben heel benieuwd.... Een bakje met heet water staat ook in de q. Ik leg om een uur of 2 ook nog 2 ribben erbij die ook nog in de vriezer lagen, die komen vanavond wel op...
Hoe het kan weet ik niet maar met de Snake Methode (of zou het van het aluminium hitte schild komen?) blijft de temperatuur tussen de 2 stukken vlees hangen op 73?C. De temperatuur op de deksel thermometer is 125?C . Hopen dat we op tijd klaar zijn.
Yes! Het forum is weer online!
Hoe ging het vandaag:
Kortom heerlijk ontspannen halverwege de middag nog even 2uurtjes weggeweest en heb de thermometer in de gaten gehouden met de app: baby monitor. Ofwel ipad filmt de thermometer en via 3G kan ik de baby (ofwel de procureur en spareribs) in de gaten houden. De snake werkte erg goed en ze bleef behoorlijk stabiel.
8.15u gestart en om 18.30u kon alles er (op 5min na) tegelijk uit. Gewicht wat er op ging was 2,7kg en 2,4kg na het pullen was dit respectievelijk 1629gr en 1587gr.
Het eerste deel was heerlijk. De plaatjes tot nu toe (behalve die van het gepullde vlees). Morgen een heel menu...
Het avondeten, verder geen foto's van de voorbereiding van de ribbels:
Dag 2.
Het zit er op. Was een heerlijke bbq lange voorbereiding om op het juiste moment alles klaar te hebben. Te weinig foto's door de top drukte maar toch om een idee te krijgen even een klein verslagje.
Vanochtend begonnen in de regen onder een afdakje met een gelegenheidskeuken. 2 Q's tot m'n beschikking omdat ik ook de q van mijn zwager mocht gebruiken.
Maar voor het eerste grillen nog niet de q aan gedaan maar gewoon op de snelstarter een paar kooltjes gelegd en daar de middelste ring van het gbs rooster op gelegd.
Op deze manier heb ik de courgette rolletjes een paar mooie streepjes mee kunnen geven en ook de ananas partjes heb ik op deze manier kunnen laten grillen.
Vervolgens een mengsel van geitenkaas, peterselie, basilicum citroensap en olijfolie gemaakt. Dit even in een stukje plastic gedaan om er weer een mooie vorm van te maken.
Samen met een blaadje baby spinazie en de kaas opgerold en in de koeling bewaard. In totaal 22'stuks
Vervolgens de Moinks als eerste op de q.
En toen is er een hele hoop niet gebeurd.
Bijvoorbeeld de amuse, een carpaccio met pijnboompitten, kaas, rucola en gegrilde ananas geserveerd op een amuse lepel hebben we niet gehad.
Zo is er ook geen heerlijke zalm van een plankje met mosterd en basterd suiker gerookt. En deze zijn niet geserveerd met gegrilde groene mini asperges en een courgette rolletje.
Ook de volgende gang van de pulled pork op een luxe broodje met domi's heerlijke (ook door de gasten zeer gewaardeerde) coleslaw en moinkballs is helaas niet gebeurd.
Ook de hamburgers die de kids zelf mochten maken ofwel met z'n allen om tafel met een balletje gehakt en een aantal schaaltjes met verschillende ingredi?nten is helaas niet gebeurd.
Wat wel gebeurd is is de easy trifle met als basis een mix van lobbige slagroom, Griekse yoghurt en een beetje honing.
Dit gaat op de lange vingers die gedrenkt zijn in amaretto (voor de kinderen en degene die geen drank hoefden gewoon zoete limonade) daarover heen wat rood fruit en een verkruimelde merengue. Het mooiste is het om dit in een mooi glas te serveren. Die waren op toen ik bij de laatste drie was en heb daar helaas geen mooie foto van gemaakt.
Het was erg leuk om te doen en heb heerlijk genoten.
Aangezien het m'n verjaardag was heb ik ook nog een aantal leuke cadeautjes gekregen. Thema: bbq
Bedankt voor het volgen, de felicitaties, de inspiratie en de recepten!
Morgen jarig, vandaag en morgen feest. Vanavond komen er al een aantal vrienden m'n verjaardag vieren: een late night snack zal worden de pp van 2,4kg. Morgen komt de familie en zal de PP een onderdeel zijn van een x aantal lekkere hapjes (bonbon van carpaccio met gegrilde ananas, zalm van een plankje met asperges, courgette rolletjes met geitenkaas, PP met domi's coleslaw, triffle met rood fruit).
Reuze spannend of alles goed getimed kan worden maar aan de voorbereiding zal het niet liggen... Hoop ik...
Eerst beginnen met de procureur. Deze ligt nu vanaf 8.15 op de MT met een paar blokjes beukenhout. Vandaag voor het eerst gebruik maken van de snake methode ben heel benieuwd.... Een bakje met heet water staat ook in de q. Ik leg om een uur of 2 ook nog 2 ribben erbij die ook nog in de vriezer lagen, die komen vanavond wel op...
Hoe het kan weet ik niet maar met de Snake Methode (of zou het van het aluminium hitte schild komen?) blijft de temperatuur tussen de 2 stukken vlees hangen op 73?C. De temperatuur op de deksel thermometer is 125?C . Hopen dat we op tijd klaar zijn.
Yes! Het forum is weer online!
Hoe ging het vandaag:

Kortom heerlijk ontspannen halverwege de middag nog even 2uurtjes weggeweest en heb de thermometer in de gaten gehouden met de app: baby monitor. Ofwel ipad filmt de thermometer en via 3G kan ik de baby (ofwel de procureur en spareribs) in de gaten houden. De snake werkte erg goed en ze bleef behoorlijk stabiel.
8.15u gestart en om 18.30u kon alles er (op 5min na) tegelijk uit. Gewicht wat er op ging was 2,7kg en 2,4kg na het pullen was dit respectievelijk 1629gr en 1587gr.
Het eerste deel was heerlijk. De plaatjes tot nu toe (behalve die van het gepullde vlees). Morgen een heel menu...








Het avondeten, verder geen foto's van de voorbereiding van de ribbels:

Dag 2.
Het zit er op. Was een heerlijke bbq lange voorbereiding om op het juiste moment alles klaar te hebben. Te weinig foto's door de top drukte maar toch om een idee te krijgen even een klein verslagje.
Vanochtend begonnen in de regen onder een afdakje met een gelegenheidskeuken. 2 Q's tot m'n beschikking omdat ik ook de q van mijn zwager mocht gebruiken.


Maar voor het eerste grillen nog niet de q aan gedaan maar gewoon op de snelstarter een paar kooltjes gelegd en daar de middelste ring van het gbs rooster op gelegd.
Op deze manier heb ik de courgette rolletjes een paar mooie streepjes mee kunnen geven en ook de ananas partjes heb ik op deze manier kunnen laten grillen.


Vervolgens een mengsel van geitenkaas, peterselie, basilicum citroensap en olijfolie gemaakt. Dit even in een stukje plastic gedaan om er weer een mooie vorm van te maken.

Samen met een blaadje baby spinazie en de kaas opgerold en in de koeling bewaard. In totaal 22'stuks

Vervolgens de Moinks als eerste op de q.


En toen is er een hele hoop niet gebeurd.
Bijvoorbeeld de amuse, een carpaccio met pijnboompitten, kaas, rucola en gegrilde ananas geserveerd op een amuse lepel hebben we niet gehad.
Zo is er ook geen heerlijke zalm van een plankje met mosterd en basterd suiker gerookt. En deze zijn niet geserveerd met gegrilde groene mini asperges en een courgette rolletje.
Ook de volgende gang van de pulled pork op een luxe broodje met domi's heerlijke (ook door de gasten zeer gewaardeerde) coleslaw en moinkballs is helaas niet gebeurd.
Ook de hamburgers die de kids zelf mochten maken ofwel met z'n allen om tafel met een balletje gehakt en een aantal schaaltjes met verschillende ingredi?nten is helaas niet gebeurd.
Wat wel gebeurd is is de easy trifle met als basis een mix van lobbige slagroom, Griekse yoghurt en een beetje honing.
Dit gaat op de lange vingers die gedrenkt zijn in amaretto (voor de kinderen en degene die geen drank hoefden gewoon zoete limonade) daarover heen wat rood fruit en een verkruimelde merengue. Het mooiste is het om dit in een mooi glas te serveren. Die waren op toen ik bij de laatste drie was en heb daar helaas geen mooie foto van gemaakt.

Het was erg leuk om te doen en heb heerlijk genoten.
Aangezien het m'n verjaardag was heb ik ook nog een aantal leuke cadeautjes gekregen. Thema: bbq


Bedankt voor het volgen, de felicitaties, de inspiratie en de recepten!