- Berichten
- 142
Omdat mijn vrouw vandaag jarig was en we toch een klein feestje wilde geven hebben we onze ouders en broers en zussen gevraagd voor het eten. Alles mooi in de tuin de iedereen kon 1.5 meter afstand houden.
Op verzoek een en ander gemaakt.
Eerst begonnen aan de buikspek burnt ends.
Eerste keer pig powder gebruikt en ik moet zeggen dat die lekker is.
Toen ze er op lagen ben ik begonnen aan d snavel rollade.
Ondertussen ook de voorbereidingen voor het dessert gedaan. Gegrilde nectarines met mascarpone en whisky karamel saus.
Het buikspek ondertussen met suiker boter en agave siroop verder laten garen.
Ook wat knoflook gepoft voor de kruidendokter die heb ik afgemaakt met peterselie en bieslook en gerookt zeezout.
Toen was het tijd om het buikspek in de BBQ saus te zetten. Hier had ik hulp voor geregeld.
Toen het spek klaar was heb ik dit in een koelbox gedaan om warm te houden en de rollade op de Q gedaan. Deze had maar een klein uurtje nodig om naar een kern van 52 graden te komen.
Toen alles klaar was mooi op tafel gezet en genoten. Het geheel nog aangevuld met wat mooi broden.
Een zuurdesem met oude kaas en jalapeno peper
Een zuurdesem met fenegriek
Een zuurdesem met chorizo
Ook nog een salade gemaakt van watermeloen, feta en munt.
Als afsluiter nog het dessert gemaakt helaas geen foto’s meer van genomen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Op verzoek een en ander gemaakt.
Eerst begonnen aan de buikspek burnt ends.
Eerste keer pig powder gebruikt en ik moet zeggen dat die lekker is.

Toen ze er op lagen ben ik begonnen aan d snavel rollade.



Ondertussen ook de voorbereidingen voor het dessert gedaan. Gegrilde nectarines met mascarpone en whisky karamel saus.


Het buikspek ondertussen met suiker boter en agave siroop verder laten garen.


Ook wat knoflook gepoft voor de kruidendokter die heb ik afgemaakt met peterselie en bieslook en gerookt zeezout.
Toen was het tijd om het buikspek in de BBQ saus te zetten. Hier had ik hulp voor geregeld.

Toen het spek klaar was heb ik dit in een koelbox gedaan om warm te houden en de rollade op de Q gedaan. Deze had maar een klein uurtje nodig om naar een kern van 52 graden te komen.

Toen alles klaar was mooi op tafel gezet en genoten. Het geheel nog aangevuld met wat mooi broden.
Een zuurdesem met oude kaas en jalapeno peper
Een zuurdesem met fenegriek
Een zuurdesem met chorizo
Ook nog een salade gemaakt van watermeloen, feta en munt.
Als afsluiter nog het dessert gemaakt helaas geen foto’s meer van genomen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk