BasBQ
Beef en Steak

Vegetarische quiche

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.204
Naar voorbeeld van @Peter64 een vegetarische quiche in de Q.
Wij hebben een paprika, courgette, aubergine, rode ui, champignons even gegrild, direct op gietijzer rooster.
Dan een springvorm (mijn skillet is te klein) voorzien van bakpapier en bladerdeeg.
Laagje klein gesneden groenten erin, dan wat schijfjes geiten kaas, dan de rest van de groenten.
4 eitjes met potje zure room opgeklopt met peterselie, en droge oregano, natuurlijk ook peper en zout.
Dit over de groenten gedaan en dan nog wat geitenkaas en dan wat parmezaanse kaas.
Was een klein stukje dat nog in koelkast lag.
Quiche is nu eenmaal ook een restjes gerecht.
Dan in de Q indirect en op Pizzasteen @250 grC, bedoeling was 220 maar ach die quiche kan dat wel hebben šŸ˜‰
Nu nog beetje wachten.

IMG_20230721_165226.jpg


IMG_20230721_165207.jpg


IMG_20230721_165107.jpg


IMG_20230721_164814.jpg


IMG_20230721_164810.jpg
 
Niet alle groeten zijn zichtbaar op rooster.
Ging allemaal wat te snel.

IMG_20230721_163137.jpg
 
Wij wachten tezamen met jou af......
 
Was super lekker.
Bedankt Peter voor het ideešŸ‘
Volgende keer iets langer in de Q.
Hoop dat de bladerdeeg dan onderaan ook iets meer gebakken is.
Nu tot 90 grC laten staan.

IMG_20230721_174859.jpg


IMG_20230721_174624.jpg
 
En gesmaakt ? Ziet er goed gevuld uit.

Een paar tips.
Temperatuur rond de 180 Ć” 200 C en dan indirect voor 45 min.
Hartig taartdeeg ipv bladerdeeg
Wellicht een eitje meer gebruiken. Alles moet goed gestold zijn.

Heb je ook e3n platesetter onder de pizza steen gebruikt ?
 
Heb platesetter gebruikt.
Eitje meer was beter geweest, ik had er echter geen meer tijdens vullen van de schaal.
Alles samen was het toch zeer lekker.
Hartig taart deeg ga ik eens proberen als ik het hier in Belgiƫ kan vinden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan