BasBQ
Beef en Steak

Veal hammer redang style

Carbo negra

Vuurmaker
Berichten
90
Ik had hem al een tijdje liggen en wist ook al precies wat ik er mee wilde! We hebben indertijd in Indonesie redang op en dat was echt gigantisch lekker. We hebben zelf een recept wat qua smaak nagenoeg gelijk was.

Na het schoonmaken en vlies verwijderen was het tijd voor de kruiden. Ik heb daarom het vlees met zelf gemengde redang kruiden in de rub gezet. Het lijkt vrij weinig rub maar doordat er kruidnagel, ketoembar, venkel en citroengras in zit is de smaak behoorlijk intens.

20221006_200532.jpg

20221007_231700.jpg


Na het kruiden heb ik het vlees een jasje gegeven van een mengsel van ui, knoflook en rode pepers. Daarna strak opgerold in de huishoudfolie en toen mocht het mengsel een nachtje opstijven.
20221007_231948.jpg

20221007_232309.jpg

's Morgens om een uur of 10 de kamado opgestookt en eerst onder lage temperatuur met eikenhout laten roken. Daarna langzaam de temperatuur iogehaald naar ongeveer 110 a 120 graden. Hierbij de kerntemperatuur op laten komen naar 70 graden.
20221008_094806.jpg

20221008_150948.jpg

Toen was het tijd om hem te injecteren en in te pakken. Ik heb hem toen nog laten opkomen tot 96 graden. In de tussentijd een pan knoflookrijst gemaakt.

20221008_171907.jpg

20221008_171919.jpg

Al met al een lekker maaltje geworden! Het was een stuk van 1.8 kg en dat was wat te veel voor ons drieën. De smaken waren erg goed en de malsheid ook. Toen ik het stuk van te voren zag was ik sceptisch aangezien het best veel vliezen bevat. Toch is het door de hoge kerntemperatuur mooi mals geworden. De kruiden waren leker intens (de smaak zit nog steeds in mijn mond).. en de bark van het uienmengsel met knoflook en peper was mooi lekker pittig.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.088
Prachtig gerecht!

Gaat op de to-Q lijst.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.848
Dat ziet er goed uit.
Als je wilt mag je de gevolgde recepten / verhoudingen en tijden wel delen.
 
Bovenaan Onderaan