- Berichten
 - 1.650
 
Wat een weer vandaag. In Berkel was het herfst in optima forma. Het mistroostige weer bracht me op het idee om eens een fijne herfst maaltijd klaar te maken met varkens konen. Eerst de wangen roken met een beetje kersenhout en vervolgens op 2 verschillende manieren verder bereiden.  Versie 1 was na 2 uur roken inpakken met appelsap, bbqsaus en roomboter. Versie 2 met kriekbier, gesmoorde uien en wat knoflook. Naast de konen lag er ook een knolselderij op het rooster zodat die ook werd voorzien van wat heerlijke kersenrook.  Terwijl de 2 versies low en slow werden gegaard kon ik frites van knolselderij snijden en de pompoen (met zoete aardappel) in blokje snijden om daar een fijne puree van te maken.
De versie met kriekbier werd verder op smaak gebracht met tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd. Na 2 uur ging de andere versie op het rooster om de bbq saus te laten karameliseren en kon ik de overgebleven saus inkoken en afmonteren met koude roomboter. Vervolgens bordjes opmaken en aanvallen maar.
Dankzij de grote Hamersma een heerlijke wijn bij de Jumbo gekocht. De Margues de Montana 2019 combineerde prima met de wangen. Al met al een prima afsluiting van een herfstige dag.
		
		
	
	
		
	
De hoofdrolspelers van vandaag
		
	
De wangen mogen op het ei lekker in kersenrook vertoeven
		
	
		
	
Lekkere Triple is altijd fijn tijdens het koken
Na 2 uur de wangen verdelen om ze op 2 verschillende manieren verder te bereiden
		
	
Aantal wangen nog even voorzien van wat grill marks
		
	
Dit wordt de versie met appelsap, roomboter en bqqsaus
		
	
De versie met Kriekbier, tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd
		
	
Rozemarijn snijden voor de pompoenpuree
		
	
Na het roken van de knolsederij deze in plakken snijden en vervolgens in frites
		
	
Knolselderij frites voorzien van wat olie en gerookte paprikapoeder
		
	
Pompoen grillen
		
	
Bordjes opmaken en aanvallen maar
		
	
We hebben weer heerlijk gegeten
	
		
			
		
		
	
				
			De versie met kriekbier werd verder op smaak gebracht met tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd. Na 2 uur ging de andere versie op het rooster om de bbq saus te laten karameliseren en kon ik de overgebleven saus inkoken en afmonteren met koude roomboter. Vervolgens bordjes opmaken en aanvallen maar.
Dankzij de grote Hamersma een heerlijke wijn bij de Jumbo gekocht. De Margues de Montana 2019 combineerde prima met de wangen. Al met al een prima afsluiting van een herfstige dag.
	De hoofdrolspelers van vandaag
	De wangen mogen op het ei lekker in kersenrook vertoeven
	
	Lekkere Triple is altijd fijn tijdens het koken
Na 2 uur de wangen verdelen om ze op 2 verschillende manieren verder te bereiden
	Aantal wangen nog even voorzien van wat grill marks
	Dit wordt de versie met appelsap, roomboter en bqqsaus
	De versie met Kriekbier, tijm, laurier en ontbijtkoek met mosterd
	Rozemarijn snijden voor de pompoenpuree
	Na het roken van de knolsederij deze in plakken snijden en vervolgens in frites
	Knolselderij frites voorzien van wat olie en gerookte paprikapoeder
	Pompoen grillen
	Bordjes opmaken en aanvallen maar
	We hebben weer heerlijk gegeten
			
				Laatst bewerkt: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							
	
			
			
.