Net lid geworden van het BBQ genootschap, dus dan ook maar direct een stuk plaatsen van een middagje ontspannen in de tuin...
Recentelijk een mooie BBQ sessie gehad op de WSM: Varkensribstuk!
Uit dit stuk worden de karbonaden gesneden, dus feitelijk zijn het gewoon een aantal karbonaden aan 1 stuk. Marineren met fijngehakte knoflook, tijm, rozemarijn, basilicum,een blaadje laurier en olijfolie. Nachtje in de marinade laten liggen en dan Low&Slow op de Weber Smokey Mountain met een blok eikenhout op de kolen. Laten garen tot 55 graden Celsius en dan even boven het directe vuur. Hierna laten rusten in folie. Het geheel duurde volgens mij een kleine 3 uur.
Wat een mooi stuk vlees! De mooiste variant is het ribstuk waar de botten uitsteken zoals bij een lamsrack. Helaas had de slager dit niet helemaal begrepen.... :-S
Ik had er rode bieten in aluminiumfolie gedaan. Gewoon met schil boven de kolen voor ongeveer 1,5 uur. Waanzinnig lekker!
Als aardappels een keer Hasselback aardappels bij gemaakt. Ook erg lekker.
Hieronder de foto's. De eerste keer foto's plaatsen was natuurlijk gedoemd om te mislukken, maar hopelijk is het hieronder nu wel gelukt.....




Recentelijk een mooie BBQ sessie gehad op de WSM: Varkensribstuk!
Uit dit stuk worden de karbonaden gesneden, dus feitelijk zijn het gewoon een aantal karbonaden aan 1 stuk. Marineren met fijngehakte knoflook, tijm, rozemarijn, basilicum,een blaadje laurier en olijfolie. Nachtje in de marinade laten liggen en dan Low&Slow op de Weber Smokey Mountain met een blok eikenhout op de kolen. Laten garen tot 55 graden Celsius en dan even boven het directe vuur. Hierna laten rusten in folie. Het geheel duurde volgens mij een kleine 3 uur.
Wat een mooi stuk vlees! De mooiste variant is het ribstuk waar de botten uitsteken zoals bij een lamsrack. Helaas had de slager dit niet helemaal begrepen.... :-S
Ik had er rode bieten in aluminiumfolie gedaan. Gewoon met schil boven de kolen voor ongeveer 1,5 uur. Waanzinnig lekker!
Als aardappels een keer Hasselback aardappels bij gemaakt. Ook erg lekker.
Hieronder de foto's. De eerste keer foto's plaatsen was natuurlijk gedoemd om te mislukken, maar hopelijk is het hieronder nu wel gelukt.....



