Dank! Het is mij duidelijk ik laat het zitten. Ik ga hem bereiden volgens dit recept van Beef & Steak. Mijn stuk weegt 1200gr moet ik dan aan ongeveer 4 uur denken bij 110-120 Gr.?
Een varkensrack of rack of pork is een prachtig braadstuk. Het is een filetstuk met been, waarbij de botjes zijn schoongesneden zoals bij een lamsrack. Door dat je een varkensrack in zijn geheel bereidt, blijft de malsheid veel beter bewaard. Een varkensrack presenteert prachtig bij een etentje, zet bijvoorbeeld kroontjes op de botjes.
Het varkensrack is zeer geschik om te marineren of ruim te kruiden. Hier een recept dat indruk wekt:
8 porties
Ingredienten
2 varkensracks
3 eetelepels olijfolie
1 1/2 theelepel zout
7 teentjes knoflook, fijngesneden
1/3 kop verse basilicum
1/3 kop gehakte verse tijm
1/3 kop gehakte verse peterselie
2 eetlepels peper uit de molen
1/4 kop boter
1/3 kop bloem
400 cl kippebouillon
1 eetlepel tomatenpasta
2 eetlepels verse salie
1/4 theelepel peper
Decoratie: takjes verse tijm
Bereiding
Smeer de racks in met olijfolie en bestrooi met zout. meng de knoflook, basilicum, tijm, peterselie en peper en druk het mengsel op het rack. Plaats de varkensracks in een ingevette ovenschaal. Bescherm de botjes tegen verbranding met aluminiumfolie. Braad de varkensracks ??n uur en een kwartier op 160 graden totdat de kerntemperatuur 67 graden is. Laat de varkenracks 5 minuten nagaren.